MENÜ

EuroLeague'de sayı krallığı yarışı

Turkish Airlines EuroLeague'de sezon heyecanı tüm hızıyla sürerken sayı krallığında da önemli isimler zirve yarışı veriyorlar.

EuroLeague'de sayı krallığı yarışı

Turkish Airlines EuroLeague'de takımların normal sezonu zirvede mücadelesi sürerken önemli yıldızlar da sayı krallığı adına mücadele vermekteler.

İşte sayı krallığı yarışının adayları:

Alexey Shved (Khimki Moskova)

Rus ekibi Khimki Moskova'nın yıldızı Alexey Shved, ligin sayı krallığında en iddialı isim konumunda.

Shved'in şu an yakaladığı 22 sayılık ortalama EuroLeague'in son 14 sezonundaki en yüksek sayı ortalaması...

Rus yıldızın, maç başına bulduğu 3.27 üçlük isabeti de 13 sezonluk bölümdeki en yüksek ortalama olarak dikkat çekiyor.

Shved'in bir de yakaladığı seriyle sezon içi rekoru bulunuyor. Rus yıldız, 22 maçlık dönemde 15 ve üzeri sayı üretmeyi başardı.

Luka Doncic (Real Madrid)

Avrupa basketboluna damga vuran Real Madrid'in genç yıldızı Luka Doncic, yakaladığı 17.9 sayı ortalamasıyla geçen sezonki sayı ortalamasını iki katına çıkardı.

Genç yıldızın Olympiacos karşısında ürettiği 33 sayı, EuroLeague'de bu sezon bir maçta üretilen en yüksek bireysel skor oldu.

Luka Doncic, turnuvada serbest atış isabeti alanında da 140 isabet ile zirvede yer alıyor.

Nando De Colo (CSKA Moskova)

CSKA Moskova'nın yıldız ismi Nando De Colo, üst üste üçüncü sezonunda da EuroLeague'in sayı krallığında ilk 3'te yer almayı başarmış durumda.

Nando De Colo, kariyeri boyunca çok başarılı olduğu serbest atış çizgisindeki etkinliğini bu sezon da sürdürüyor. Üst üste 51 serbest atış isabeti sağlayan De Colo, bu sezon toplamda da %95.9 ile zirvede yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ