MENÜ

EURO 2024'ü Türkiye'ye verin, alem turnuva görsün!

UEFA, ev sahibini açıklayacağı 27 Eylül öncesi Euro 2024’e aday olan Türkiye ve Almanya’nın sunumlarını paylaştı. TFF’nin ayrıntılı ve titiz sunumu dikkatlerden kaçmadı. Harika statlara, konforlu ulaşıma ve yapılan projelere baktığımızda ülkemiz, her şeyiyle süper bir turnuva yapmaya hazır.

EURO 2024'ü Türkiye'ye verin, alem turnuva görsün!

UEFA Yönetim Kurulu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak yeri belirleyeceği 27 Eylül Perşembe günkü toplantı öncesi aday olan iki ülke Türkiye ve Almanya’nın adaylık dosyalarını kamuoyu ile paylaşıldı. İki ülkenin adaylık dosyaları incelendiğinde Türkiye’nin ayrıntılı ve titiz sunumu dikkatlerden kaçmadı. ‘Share Together’ yani ‘Birlikte Paylaşalım’ sloganıyla; harika statlar, konforlu ulaşım ağı, finallere katılacak ülkeler ve tüm futbolseverler için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş durumda.

Haberin Devamı

Devlet garantisi hazır

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, bu süreçte yoğun bir kulis çalışması gerçekleştirdi. Son olarak 2019 UEFA Süper Kupa ve 2020 Şampiyonlar Ligi finallerini ülkemize getirmeyi başaran TFF, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakın ilgisi ve büyük bir devlet desteğini de arkasına aldı. UEFA’nın talep ettiği tüm garanti ve gereklilikler sağlandı.

EURO 2024ü Türkiyeye verin, alem turnuva görsün

Demirören: Göz alıcı olacak Hem Türkiye Cumhuriyeti ve hem de TFF’nin 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen turnuvayla ilgili olarak Demirören, “Yeni futbolseverlere ulaşmak, ticari gelirleri artırmak ve Avrupa futbolunun sınırlarını genişletmek temel hedeflerimiz. Devletimizin son yıllarda futbol altyapısına yaptığı yatırımlar sayesinde göz alıcı bir şampiyona düzenlemeye şimdiden hazırız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Telli: Heyecan yaşanacak

EURO 2024ü Türkiyeye verin, alem turnuva görsün

Türkiye’nin UEFA Euro 2024 Adaylık Elçisi, 2017 Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımımız’ın başarılı oyuncusu Barış Telli. Yıldız oyuncu, “Türkiye’nin gerçekleştireceği bu eşsiz turnuva, dünyanın dört bir yanındaki futbol sevdalılarına bu güzel oyununun heyecanını yaşatacaktır” diye konuştu.

​Yeni havalimanı büyük koz

2023’e kadar uçak ve kara yolunun yanı sıra aday ev sahibi şehirlerimizden Bursa, Antalya, Gaziantep ve Trabzon’la birlikte söz konusu aday kentler arasında yüksek hızlı tren ulaşımı sağlanacak. İstanbul da finallerin bize verilmesi halinde ulaşımda kilit rol oynayacak. 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın en büyük havalimanı olarak Euro 2024 için çok büyük bir koz olacak. Bu projenin Türkiye ekonomisine katkısı 73 milyar TL olacak.

Bileti olanlara ücretsiz seyahat

Turnuva için ülkemize gelecek futbolseverler, 2023 yılına kadar bu konuda yapılan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte gelişmiş raylı sistem, konforlu deniz ulaşımı ve yaygın otobüs ağı ile statlara ulaşabilecek. Maç günleri tüm bilet sahipleri, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

4 saatten daha yakın

Türkiye, 53 ülkeden 132 destinasyona 4 saatten daha yakın mesafede.

Haberin Devamı

1 milyarı aşkın kişi

Ülkemiz, farklı ülkelerden 1 milyar 95 milyon 389 bin 700 kişinin kolaylıkla erişebileceği bir noktada.

120 ülkeden direkt uçuş

Türkiye’ye toplamda 120 ülkeden doğrudan uçak seferlerleri gerçekleştiriliyor.

YORUM YAZ