MENÜ

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

13 Haziran Çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

OĞLUM RECEP SERİYE DEVAM EDER...

1.AYAK: Uzun zamandır Ankara, Adana ve devamında İzmir pistinde boy gösteren MOONBOW aslından hiç de yabancısı olmadığı (3 birincilik, 2 üçüncülük, 1 dördüncülük) elde ettiği Elazığ pistine geri döndüğü koşuda, startla birlikte önce düşüp muhtemelen tempoyu belirleyen ismin kendisinin olduğu yarış gidişatında, altılı ganyanın ilk ayağını kazanmaya yakın gördüğüm safkandır. Genel puanlamanın çok gerisinde kalmış olmasına aldırmaksızın ilk şansı bu safkana verelim derim. Grubun en düşük handikap puanlı atı olması sebebiyle bu rakipler yanında 50 kg’lık sıkletle koşma şansı elde eden SELİMBEY kalite olarak gerisinde kaldığı rakiplerine bu avantajıyla üstünlük kurabilir. Şanlıurfa/Diyarbakır ve Elazığ pistleri içerisinde en etkili olduğu pist olan Elazığ kumunda ESENPOYRAZ kolay kazandığı H-14 birinciliği ile üst gruplara gözdağı veren SERHOŞ DEDE Handikap-17 birinciliğinin ardından, 1 hafta sonra H-14 koşuda boy gösterip yedinci olacak kadar istikrarsız bir safkan olan BOSFORATA ne olur ne olmaz kuponlara yazacağımız bir diğer isim olmalıdır.

2.AYAK: İzmir’den aşina olduğumuz TUMBUL KASIRGA yeni ilgililerinde kendini bir anda Elazığ’da buluverdi. Pisti yadırgamazsa muhtemelen bu koşunun birincisi olur. En dış start dezavantajını 50 kg’lık sıkletiyle kapatmaya çalışacak olan REVŞAN HANIM bugün ilk deneyimini yaşayacak taylardan biri olmasına rağmen, yarış hazırlıklarının bu koşu için yeterli olduğunu bildiğim KULOĞLU ve start aldığı her iki koşuda da en dış start çekmenin sıkıntılarını yaşayan KEVCİ HAT bu kez en iyi startı çektiği koşuda kesinlikle ihmale gelmez.

3.AYAK: Bir yılı aşan birincilik hasreti sebebiyle BLACKS WINNER’ı tek yazmaya elim gitmiyor desem yeridir. Normal şartlarda yarışın da çok süratli gideceğini varsayarsak kazanmaya çok yakın gördüğüm bu safkanın her yarış geciken atakları maalesef safkanı ikincilikten öteye götüremiyor. Bugün binicisi biraz kurnaz davranıp, yarışı daha önlerde kabullenirse belki hasret sona erebilir. Aksi durumda devreye; VOLKANIMSIN, SILVEREDO ve CURVE girer.

4.AYAK: Elazığ kumuna göre çok daha kaba bir pist olan Şanlıurfa pistinde 1200 mesafesini 1.25.80’lik derecesiyle kazanırken göz okşayan ve geçilmezliğini üçüncü yarışa taşıyan OĞLUM RECEP seriyi bozmaz, günün bankosu olur.

5.AYAK: Bölünen maidenin zor ayağında; MÜZEKKER AĞA, SERPİLGÜLÜ, SEVENBİLİR ve NERİMAN ABLA olmazsa olmazlarımdır. Sağlam kuponlar; MELEKGÜLÜ ve MONDES yazarak daha rahat bir yarış izleyebilirler.

6.AYAK:Üç aylık aranın ardından pistlere geri döndüğü koşunun son 50 metreye kadar yükünü çeken BALDAĞI o metrelerden sonra nefessizliğinin bedelini ödeyip dördüncü kalmıştı. Bugün çok daha kondisyonlu gireceği koşuyu kazanması en doğal sonuç olacaktır. Benzer stilli rakibi ALANGOYA sonrası; KURMAN ve MEHTABIM rakibi gördüğüm isimlerdir. Bütün dostlarıma bol bol şans, bol bol kazanç dilerim…

4-12-2-11-7///7-14-3-10///1-6-10-8///2///5-15-6-13-11-12///3-6-13-4

Haberin Devamı
YORUM YAZ