MENÜ

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

25 Mayıs Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

''FEARLESS ACTION'' KOLAY KAZANIR...

1.AYAK: Şartlı-3 koşuyla maiden macerasına son veren DEDEM MEHMET için en büyük handikap 1800 mesafesinden 1300 mesafesine dönmesidir. Ancak aylardır hasret kaldığı çim pisti bulunca sınıfını da bulan tayın bu açığı kalitesiyle kapatabileceğine inanıyorum. Hem baba, hem de anne kan hattıyla gerçek bir kısa mesafe atı olan ASBEY Glen ve Demirtütün kalite safkanların anne kardeşi olup hiç koşmadan damızlığa ayrılan Kösem Sultan’ın oğlu BABA MUZO Bursa’da altılı ganyanın ilk ayağının ön planda şans görmesi gereken isimleridir. Son koşusunda sahanın da ağır olmasını değerlendirip yarış hayatının ilk ikinciliğini elde eden PRENS RORO muhtemelen yine yumuşak veya ağır sahada koşulmasını beklediğim günde geniş planda ilk çarpıyı hak eden isim olur. Kalite kısrak Kayla’nın kızı DEEP LOVE vermiş olduğu araya rağmen KIZIKHAN ve yine pist koşullarının lehine olduğunu düşündüğüm TINASOĞLU daha sonra sırasıyla değerlendirmeye alacağımız isimlerdir.

2.AYAK: En ideal mesafesini bulan BAŞYAZAR birinciliğin en güçlü adayıdır. Kısa sprintini doğru zamanda yapabilirse KALAYCIKAYA bu sıklet avantajını değerlendirmesi gereken KIZGINÖFKE baba Yelgeçen’in aksine kum pistte çok daha etkili olan KEKEÇ BEY gününde olduğu zaman çok ters sonuçlar elde edebilen DELİJET ve ciddi sıklet dezavantajına rağmen devam eden formuyla DİYARBEYİ Y-2 Aprantilerine mahsus koşu için önereceğim safkanlardır.

3.AYAK: Arka arkaya kazandığı iki yarışının ardından 70 günlük araya giren EEGEBEYİ’nin son bir aydır aralıksız idman pistinde olduğunu ve hazırlıklarının bu koşu için yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Yarışı önlerde kabullenmeyi seven benzer karakterli rakiplere rağmen inatçı yarış karakteriyle sonucu alan taraf Egebeyi olabilir. Bu ara tırnaklarının ucunda olan EXCALIBUR çok iyi durumda olan ekürisiyle birlikte YOLBULAN bu pist ve mesafenin istikrarlısı IŞINAT ve bu ay başından itibaren Bursa’ya gelen artık burada boy göstermeye başlayan BÜREBEY bilinen kalitesiyle ihmale gelmez.

4.AYAK: Anne kan hattından Mahrem, Sky Hero ve Storm Sea Swell baba kan hattından ise Kalimdor, Out Of Control, Halicarnassus ve All İn One gibi isimlerle kardeş olan FEARLESS ACTION çok uzun zamandır hazırlandığı koşuda tartışmasız birinciliğin en güçlü adayı, günün de en sağlam bankosu adayımdır.

5.AYAK: Yaklaşık yedi aylık aranın ardından Kocaeli pistinde bir yarış görüp adeta bu koşunun galobunu yapan BEHRAMKALE her zaman çok daha etkili olduğu, klasını ispatladığı çim piste çok daha nefesli girecek olmasının da avantajıyla, bu rakipler yanında fark yaratan at olabilir. Küçük bütçeli kuponlar için günün ikinci bankosu adayım bu safkan olacaktır. Rakip arayan okurlarımız; ILDIR BEYİ ve WOW SO NICE sırasıyla dikkate alabilirler.

6.AYAK: Son yarışlarına nazaran çok daha uygun rakipler topluluğuyla karşılaşacak olan TOLGAHAN başlarda çok fazla rahatsız edilmezse bu kez çıktığı gibi kazanabilir. İstanbul’dan iyi durumda gelen ENTERTAINMENT son yarışını çok beğendiğim CARNAVAL bu yıl kalitesinin çok gerisinde kalan RAY OF SUNSHINE yedi ay aranın ardından iki yarış görüp form tutan GÖLCÜKLÜ ve pisti ağır bulursa BABAEMİR son ayağın diğer şanslı ismi olur.

8-5-1-7-2-4-6///6-10-12-5-9-1///3-6-9-4-7-1///4///3----5-7///2-12-4-3-5-8

Haberin Devamı
YORUM YAZ