MENÜ

En kral Yiğido Aatıf!

Krallık yarışında zirvede yer alan Aatıf, Sivas tarihine geçmeye hazırlanıyor. Performansıyla Marsilya'yı peşine takan Faslı oyuncu, Mehmet Yıldız'ı yakaladı, sırada 15 gollü Eneramo var.

En kral Yiğido Aatıf!

750 bin Euro’luk ücretiyle Süper Lig’in en az kazanan golcüleri arasında yer alan Aatıf, dev kulüplerden cebine milyon Euro’lar indiren forvetleri geride bırakmayı başardı. Roberto Carlos yönetiminde 43 puan toplayan ve Avrupa potasının en iddialı takımlarından biri olan Sivasspor’da bu sezon 14 gol atan Faslı oyuncu, krallığın yanı sıra, Yiğidolar’ın da tarihine damga vurmaya hazırlanıyor. Kırmızı-Beyazlı formayla daha önce Mehmet Yıldız, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında 14’er kez fileleri sarsmıştı. Aatıf, şu anda Mersin İdmanyurdu’nda forma giyen tecrübeli oyuncuyu bitime 5 hafta kala yakaladı. Şimdi ise sırada Eneramo var. Nijeryalı forvet 2011-2012’de 15 gol atarak Sivasspor tarihinin en golcü ismi olmuştu. Gol krallığında Burak Yılmaz, Drogba, Sow ve Emenike gibi dünyaca ünlü isimleri sollayan 28 yaşındaki hücumcu, Sivasspor’un da unutlmazları arasına girmeye artık çok yakın.

Avrupa’yı istiyor...

Galatasaray maçında attığı gol ve ortaya koyduğu pozitif futbolla galibiyette önemli rol oynayan oyuncu, bu sezonki performansıyla Marsilya’nın dikkatini çekmişti. Sivasspor’la sözleşmesini 2017’ye kadar uzatan Aatıf’ın sözleşmesinde ‘Avrupa’dan gelecek teklifler karşısında ayrılma’ maddesi bulunuyor. Tecrübeli futbolcu da daha önce yaptığı açıklamalarda, “Sivas’ta çok mutluyum. Taraftarları çok seviyorum. Her iki tarafı da memnun edecek şekilde bir teklif gelirse kariyerime Avrupa’da devam etmek isterim” demişti.

Aslıhan Çil

AATİF İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ