MENÜ

e-Bilet protestosuna polis müdahalesi

GS, FB, BJK ve diğer takımların formalarını giyen yaklaşık 300 kişi e-bilet uygulumasını protesto etti. Polis grubun Taksim'e yürüyüşüne izin vermedi. Açıklamanın ardından meşale ve maytap atan gruba polis müdahale etti. Polis protestocuları dakikalarca kovaladı. 14 kişi gözaltına alındı.

e-Bilet protestosuna polis müdahalesi

Haberin Devamı

Elektronik Bilet (E-bilet) uygulamasını protesto etmek için Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen taraftar gruplarına polis müdahale etti. İstiklal Caddesi'nde yaşanan kovalamaca sonrası 14 protestocu taraftar gözaltına alındı.

Aralarında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer takım formalarını giyen taraftarların bulunduğu yaklaşık 300 kişi, saat 13.00'da Galatasaray Meydanı'nda toplantı. Taksim Meydanı'na yürümek isteyen taraftarların önü polis tarafından kesildi. "E-Bilet Uygulamasına Hayır" yazılı pankart açan taraftarlar "Susma haykır e- bilete hayır" şeklinde slogan attı.
Polis ile yapılan pazarlıklar sonucu taraftar grupları adına basın açıklaması yapılmasına izin verildi. Tüm taraftarlar adına bir Galatasaray taraftarının okuduğu basın açıklamasında, "İlgili şirkete rant sağlamak için, milyonlarca insanın anayasa ile güvence altına alınan hakları bir kalemde ortadan kaldırmaya yönelik bu hukuksuzluğun, Sporda şiddetin önlenmesi maskesiyle örtülmeye çalışılması tamamen bir ustalık işidir. Anayasa ve Avrupa insan hakları sözleşmesi kapsamında.. mutlak hakkın ticari gayelerle ortadan kaldırılmaya çalışılması ve bu şekilde bir ticari teşebbüse menfaat sağlaması açık bir şekilde hukuka ve yasalara aykırıdır. Biz tribün emekçileri olarak bu sistemin bir parçası olmayacağız. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Bu sistem uygulamada olduğu sürece takımımızı statlarda değil sokaklarda desteklemeye devam edeceğiz devam edeceğiz" denildi.

Haberin Devamı

POLİSE SİS BOMBASI VE TORPİL YAĞMURU

Açıklamanın ardından polisin dağılmaları yönünde uyardığı taraftarlar polise, çok sayıda sis bombası, torpil ve meşale fırlattı. Atılan sis bombalarıyla bir anda ortalık savaş alanına döndü, polis gruba tazyikli su sıktı. İstiklal Caddesi'nde Tünel yönünde kaçan taraftarlar, bir süre sonra tekrar toplanarak Galatasaray Meydanı'na geldi. Bu kez, taraftarlara dağılmamaları halinde gözaltına alınacakları anonsları yapıldı. Taraftarlar polise torpil atmaya devam etti. Spor Güvenliği Büro Amirliği ve çevik kuvvet ekipleri taraftarları cadde üzerinde kovalamaya başladı. Kovalamaca sonrası 14 taraftar gözaltına alındı. Taraftar gruplarından geriye kalanlar ara sokaklarda dağıldı.

Haberin Devamı

Hasan Yıldırım - DHA

YORUM YAZ