MENÜ

Dzanan Musa: Biz savaşın çocuklarıyız!

Brooklyn Nets’in Bosnalı genç yıldız adayı Dzanan Musa, ABD basınına açıklamalarda bulundu.

Dzanan Musa: Biz savaşın çocuklarıyız!

Brooklyn Nets’in Bosnalı genç yıldız adayı Dzanan Musa, ABD basınına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Neden Balkanlar’dan veya eski Yugoslavya coğrafyasından birçok yetenekli basketbolcu çıkıyor? Brooklyn Nets‘in Bosnalı genç oyuncusu Dzanan Musa’ya göre yaşanan savaşların bu durumda oldukça büyük etkisi var.

The Crossover‘a konuşan Dzanan Musa, “Yugoslavya halkı, başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir disipline sahiptir çünkü biz savaşın çocuklarıyız. Ben savaş sırasında doğmadım ama savaşı hissettim çünkü babam bir askerdi. Sorumlu olduğu 2000 asker vardı. İnsanların öldüğünü gördüğünüzde her şey için savaşmak ve her konuda duygusal olmak oldukça doğaldır. Bu korkunç savaşın bizi daha güçlü yaptığı ve kimsenin tanımlayamayacağı küçük şeyler var.” ifadelerini kullandı.

Bir Müslüman olarak Hırvatistan’da Cedevita için oynamanın zorlukları olduğunu belirten Musa, “16 yaşında bir çocuktum ve hakaretler işitiyordum. Bu beni çok etkiledi. 40 dakika boyunca benchte oturuyordum. Hiç oynamıyordum ve takımım kaybediyordu. Taraftarlar benchin arkasından bana hakaret ediyor ve bir şeyler fırlatıyordu. Taraftarların kötü olduğunu söyleyecek biri değilim. Onların taraftar olduklarını ve bu nedenle takımlarını desteklediklerini göstermek istediklerini düşünüyorum ama bence bunu göstermek için yanlış yolu seçiyorlar.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

EuroHoops

YORUM YAZ