MENÜ

Dünya Bale'yi konuştu

Kral Kupası'nda 100 milyon Euro'luk adam Gareth Bale, yarım milyar insanın izlediği finalin yıldızı oldu. Barça'da Messi adeta sahada yoktu, CR7'nin yokluğunda da Galli futbolcu harikalar yarattı

Dünya Bale'yi konuştu

İspanya Kral Kupası’nda şampiyon, önceki gün Barcelona’yı Valencia’da oynanan maçta 2-1 mağlup eden Real Madrid olmuştu. Real’in bu zaferi, ülkenin önde gelen spor gazetelerinde de manşetleri süsledi. Los Galacticos’a yakınlığı ile bilinen Marca, “Şampiyon” başlığını kullanıp, “Yaşam koşusu... Bale, 58 metreyi 8 saniyede koştu ve Pinto’ya attığı golle parladı. Teknik direktör Carlo Ancelotti ise Jose Mourinho’nun ardından İspanya, İtalya ve İngiltere’de yerel kupaları kazanma başarısı gösteren ikinci hoca oldu” diye yazdı. AS, “Bale, attığı golle finali Real Madrid’in kazanmasını sağladı” derken, Katalanlar’ın gazetesi El Mundo Deportivo da, “Ne yenilgi ama!” Barça, oldukça trajik bir haftayı geride bıraktı. Üst üste alınan yenilgiler, takımın moralini bozdu” yorumunu yaptı.

Bu arada özel uçakla dün sabah saat 02.45 sıralarında Valencia’dan Madrid’e gelen Real Madrid kafilesi, hiç dinlenmeden Santiago Bernabeu Stadı’na giderek, burada üstü açık otobüse geçti ve daha sonra kendisini saatlerce Cibeles Meydanı’nda bekleyen taraftarının yanına gitti.

‘Tatlının üzerine vişne’

Binlerce kişinin toplandığı meydana takım otobüsünün gelmesiyle kutlamalar tavan yaptı. Kaptan İker Casillas, meydanda bulunan anıt üzerindeki heykele kulübün bayrağını asarken, taraftarlar da tezahüratlarla ortamı coşturdu. Casillas, “Tatlının üzerine vişneyi koymayı ve kazanmayı başardık. Sezonun geri kalanındaki kupalarda Cibeles Meydanı’na geri döneceğimizi umuyorum ve buna inanıyorum” dedi.

Attığı gol, sanal ortamı fena salladı...


Maçın 85. dakikasında 58 metreyi 8 saniyede koşarak Barcelona’yı yıkan golü atan Gareth Bale, 27 kilometre hıza ulaştı. Galli yıldızın, Bartra’yı geçtiği anla ilgili espriler de havada uçuştu.

Cristiano Ronaldo’nun yokluğunda Real Madrid’e, Kral Kupası finalinde zaferi getiren isim olan Gareth Bale’in attığı harika gol, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Sezon başında Tottenham’dan 100 milyon Euro’ya alınan Bale, skor 1-1’ken 85. dakikada harika bir depar atmış ve gole gittiği 58 metreyi de 8 saniyede 27 km. hıza çıkarak tamamlamıştı. Bartra’yı hızıyla geçen ve galibiyet golünü atan yıldız forvet, İspanya’daki ilk kupasını da kazandı. Çok mutlu olduğunu belirten 23 yaşındaki oyuncu, “Kupa kazanmak ve bu galibiyetin bir parçası olmaktan dolayı elbette gururluyum. Umarım sezon sonunda La Liga’yı da kazanırız” ifadelerini kullandı. Sosyal paylaşım sitelerinde de Bale’in attığı gol anı, espri konusu oldu.

‘Sevgilime, Bale gibi açılacağım’

Özellikle bazı yorumlar, çok yaratıcı ve dikkat çekiciydi. Bale’le ilgili yapılan dikkat çekici ifadeler arasında, “Usain Bolt gibi koşan Bale’in golü atarken uğradığı güzergahlar; Barcelona yedek kulübesi, Paris, Tokyo, Londra, Bayburt!”, “Bir arkadaşım; ‘Gol pozisyonunda Bale’in jokeyi Halis Karataş’tı’ dedi. Haklıymış”, “Artık sevdiğim kıza, Bale gibi açılacağım”, “Belki 10 saniyede Bale gibi gole gidemiyoruz ama, Üsküdar göbekten, 8:10 motoruna 12 saniye de yetişmişliğimiz var bizim de” yorumları yapıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ