MENÜ

Dünya aklını kaybetti!

Dünyanın en zeki insanlarından biri olarak kabul edilen İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking, Einstein’ın doğum gününde ve Pi sayısını temsil eden 3,14’te (14 Mart) hayatını kaybetti. Ancak arkasında bıraktığı eserler insanlık için büyük bir hazine.

Dünya aklını kaybetti!

Dünya, en önemli değerlerinden birini, İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking’i kaybetti. 1942 yılında hayata gözlerini açan biliminsanı, arkasında sayısız eser bıraktı. 21 yaşında sinir sistemini felç eden ALS hastalığı teşhisi konan ve 2 yıl ömür biçilen Hawking, buna rağmen direndi, tekerli sandalyeye mahkum kalsa bile üretmekten, insanlığa hizmetten geri durmadı.

Büyük bir rastlantı

Hawking’in en bilinen eseri 40’tan fazla dile çevrilen ve yaklaşık 10 milyon insan tarafından satın alınan ‘Zamanın Kısa Tarihi’ isimli kitabı oldu. Akademik bilimi basitleştiren ve herkesin anlayabileceği bir seviyeye getiren biliminsanının ölümü de çok ilginç bir tarihe denk geldi. Dünya genelinde kutlanan ‘Pi’ sayısı gününde 3,14’te (14 Mart) hayata gözlerini yuman Hawking’in vefatı bir başka ‘dünya aklı’ Albert Einstein’ın da doğum gününe rastladı.

Çağın ötesinde tespitler

Her fırsatta insanlığın geleceğine dair tespitler yapan ve uzayda koloniler kurulacağını yıllar yıllar öncesinden ileri süren Hawking, dünya dışı canlılar için de uyarılarda bulunmuş ve “Dost olmayabilirler” ifadelerini kullanmıştı. İngiliz bilim insanının vefatı dünya genelinde tüm gün en çok ilgi gören haberlerden biri olurken, eserlerinin bundan sonraki süreçte çok daha büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ