MENÜ

'Drogba bir başvurursa'

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan'dan tehdit gibi sözler... TFF'nin AB pasaportlu oyunculara serbestlik tanımaması durumunda gereğini yapacaklarını belirten Doğan, “Drogba gibi dünya çapında bir ismin eşitlik için başvuru yapması sanırım ses getirir! Bu, verilmiş bir hak ve engellenemez” dedi.

'Drogba bir başvurursa'

Sarı-Kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan, TFF’den bekledikleri AB pasaportlu oyunculara yerli statüsünde oynama hakkıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. NTVSpor’a konuşan Doğan, “Vatandaşlık kanununda Türk’ün tarifini kendi başına yapamıyorsan bu da aynı şeydir. Bir Türk ile Belçikalı’yı ayırt edemezsin. Lisans için başvuru geldiğinde oyuncular Türk olarak tescil edilmeli. Yani TFF’nin yönetim kurulu ile ilgili bir karar değil, konu hukuktur. TFF bu beklentiyi karşılayamazsa konuyu Avrupa Adalet Divanı’na taşıyacağız. Drogba gibi dünya çapında bir ismin eşitlik için başvuru yapması sanırım ses getirir. Ülkeler arasında yapılmış anlaşmalar var. Bu, verilmiş bir hak ve engellenemez” ifadesini kullandı.

‘Beşiktaş’ın teklifi şık olmaz’

Beşiktaş’ın yeni sezonda TT Arena’da oynama isteğini de yorumlayan Sedat Doğan, daha önce bu talebi geri çevirdiklerini hatırlatarak, “Beşiktaş’ın tüm bu sürecin ardından bize yeni bir teklifle gelmesi şık olmaz. TT Arena’da profesyonellerimiz çalışıyor, orada GSStore var ve tüm kulüp TT Arena’dan yönetiliyor. Stadımıza gelecek herhangi bir zararı nasıl karşılayacağız? Bu konuda tavrımız net” açıklamasını yaptı ve adres olarak Olimpiyat Stadı ile Kasımpaşa’nın stadını gösterdi.

Kritik karar yarın!

Futbol Federasyonu’nda yarın kritik bir zirve yapılacak. Federasyon yönetimi ‘yabancı kontenjanı’nı görüşmek için bir araya gelecek. Başkan Yıldırım Demirören ve yöneticiler yarın saat 10.00’da toplanarak kulüplerin talebini değerlendirecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ