MENÜ

Dostluk rüzgarları

Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olan Galatasaray Odeabank bunu bu akşam Suada'da kutlayacak. Sarı-kırmızılı kulüp ezeli rakibine birlikte kutlayalım mesajı gönderdi. Fenerbahçe'den ise aynı konuda başka bir öneri geldi. Galatasaray, bunun üzerine Fenerbahçe'nin tekflifine yeni bir cevap verdi.

Dostluk rüzgarları

Bunu kabul etmeyen Fenerbahçe, Galatasaray Spor Kulübü'nün Euroleague şampiyonluk kutlamasına davetine cevap vermiş ardından sarı kırmızılıların açıklaması gelmişti. Sarı kırmızılılar, şampiyonluk kutlamasına Lütfi Arıboğan imzasıyla Fenerbahçe'yi davet etmişti. Ancak fenerbahçe yönetimi program yoğunluğu sebebiyle daveti geri çevirmişti. Sonrasındaysa Ünal Aysal'ın üzüntüsünü dile getirdiği açıklama kamuoyu ile paylaşıldı. Galatasaray Kulübü'nün Lütfi Arıboğan aracılığı ile sarı lacivertli kulübü sarı kırmızılıların şampiyonluk kutlamasına davet etmesine yanıt geldi.

Sarı lacivertliler, Fenerbahçe Spor Kulübü CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz'ın ıslak imzalı olarak sarı kırmızılılara gönderdiği mektupla nazik davete teşekkür ederek, "Bu akşamki yemeğin iptal edilip CEV Cup Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Cup Şampiyonu Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Euroleague 2.si Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ETTU şampiyonlar ligi 2.si Fenerbahçe Masa Tenisi Takımı ve Fenerbahçe Futbol Takımımız ile Euroleague Şampiyonu Galatasaray Odeabank'ın hep birlikte yapacağı bir kutlama ile ortak bir organizasyon önerisinde" bulundular. Galatasaray'ın da bu davete katılmaması bekleniyor

Galatasaray'dan, Fenerbahçe'nin davetine cevap

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe'nin önerisinin ardından şu cevabı verdi:

"Kulübümüzün yaptığı bu çağrıya, Fenerbahçe Spor Kulübü, bu akşamki davetimizin iptal edilerek, amatör dallarda şampiyon olan öteki branş sporcularının da katılımıyla ilerleyen günlerde başka bir organizasyon yapılması çağrısıyla karşılık verdi. İki kulüp ilişkilerine, amatör sporcuların rekabet ruhunun yansımasını amaçlayan ilk adımı atan Galatasaray Spor Kulübü, rakibimizden gelen davet mektubuna, aşağıdaki karşılığı verdi:

Sayın Hasan Yılmaz;
Fenerbahçe Spor Kulübü CEO

Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfayı açmayı hedefleyen samimi davetimize, aynı samimiyetle vermiş olduğunuz nazik cevaptan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz.

Organizasyonun kapsamının genişletilerek, tüm amatör dallardaki başarılı sporcuların ortak katılımıyla gerçekleşmesi yolundaki öneriniz; hem amatör sporcularımızın teşviki, hem de ebedi dost, ezeli rakip olan iki kulüp arasındaki dostluk köprülerinin amatör bir heyecanla tesisi açısından tarafımızca da son derece olumlu karşılanmıştır.
Ancak, gerçekleşmesine saatler kalmış olması nedeniyle, bu akşamki organizasyonumuzun iptalinin mümkün olmadığını anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

Söz konusu önerinin, sezon sonunda, zamanını ve mekânını ortaklaşa belirleyeceğimiz şekilde, yazınızda belirtilen amatör sporcularımızın katılımıyla, daha hazırlıklı biçimde organize edilmesinin, Türk sporunun gelişimine ve kardeşliğimize katkıda bulunacağına inanıyoruz.

Bu konudaki temaslarımızı sürdürme irademizi ortaya koyarken; bu akşam ki davetimizin de geçerli olduğunu tekrarlar; katılımınızla, bu konuda farklı beklentiler içinde olanları şaşırtabilme umuduyla, sizleri aramızda görmekten gerçek bir mutluluk ve onur duyacağımızı bir kere daha belirtmek isteriz.
Saygılarımızla..
.

Lütfi Arıboğan
Galatasaray İcra Kuluru Başkanı"

Haberin Devamı
YORUM YAZ