MENÜ

Derbi kilitlendi: 1-1

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oldu. Oldukça gergin geçen mücadelede 90 dakika sonunda sahadan galip çıkmadı ve taraflar 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Derbi kilitlendi: 1-1

Mücadele her iki takımın da karşılıklı ataklarıyla başladı. İlk dakikalarda sahada gergin anlar yaşandı. Jermaine Jones'un Emre Belözoğlu'na yaptığı müdahale sonrası ortam gerildi. Pozisyonun ardından hakeme itirazlarda bulunan Emre, sarı kart gördü.

Sow perdeyi açtı

Fenerbahçeli Moussa Sow, 25. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Senegalli golcü, sol kanattan hızlı bir bindirme yaparak Tolga'nın sağından topu ağlarla buluşturdu. Dakikalar 44'ü gösterdiğinde Veli Kavlak, uzaktan sert bir şut çekti. Direkten dönen topu Ramon Motta tamamladı ve takımına eşitliği getiren golü kaydetti: 1-1.

Mücadelenin ilk yarısı bu golle kapantı. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Beşiktaş 9 kişi

Beşiktaş, 58. dakikada 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın 44. dakikasında Beşiktaş'ın tek golünü kaydeden Ramon Motta, Emenike'ye yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. Daha önce de bir sarı kartı bulunan Brezilyalı futbolcu oyun dışı kaldı. Son saniyelerde İsmail Köybaşı da ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı. 90 dakika sonunda her iki taraf da sahadan bir puanla ayrıldı.

Stat dışında olay

Karşılaşma öncesinde stat dışında e-bilet uygulamasını protesto eden bazı taraftar grupları, maçın başlamasına az bir süre kala stada girmek için giriş kapılarına yöneldi. Bunun üzerine, stat önünde bekleyen çevik kuvvet ekipleri de bu bölgelerde önlem aldı. Taraftarlar ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşanırken, bazı taraftarlar polise taş ve şişe attı. Güvenlik güçleri de buna karşılık biber gazı ve TOMA ile su sıkarak taraftar gruplarına müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından grup dağılırken, bazı taraftarların gözaltına alındığı gözlendi.

Futbolcular aralarında toplantı yaptı


Fenerbahçeli futbolcular, maç için hareket etmeden önce kamp yaptıkları otelde toplantı yaptı. Takım kaptan Emre Belözoğlu’nun bir konuşma yaptığı toplantıda futbolcuların, "Bu maçı başkanımız için kazanacağız" dedikleri ifade edildi.

E-Bilet uygulaması tribünleri boşalttı


Derbi maçına ev sahibi siyah-beyazlı taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi. Beşiktaş’ta bazı taraftar grupları, bu hafta uygulamaya geçen elektronik bilet (e-bilet) uygulamasını protesto edip, derbiye gelmezken, karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi. Sadece kombine kart ve passolig kartı bulunan taraftarların girebildiği derbide, passolig ile bilet alanların sayısının yaklaşık 8 bin olduğu öğrenildi.

Bu arada bazı taraftar grupları stat dışında e-bilet uygulamasını protesto etti. Bir grup taraftar, pankartlar açarak, passolig uygulamasına karşı olduklarını dile getirdi. Tribünlerde bulunan taraftarlar da "Yönetim uyuma taraftarın dışarda" ve "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tezahüratlar yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ