MENÜ

Cumartesi günü 4 yat yarışı var

19 Nisan Cumartesi günü yat yarışları açısından hayli bereketli. TAYK'ın düzenlediği Fahir Çelikbaş Kupası'nın ikinci buluşması yine Ataköy'de.

Cumartesi günü 4 yat yarışı var

Aynı gün Eker-BYK Trofesi’nin 2. Ayak yarışları da Mudanya’da yapılacak. Marmaris’te Ergo-MIYC Kış Trofesi’nin 5. Ayak yarışları iki gün sürecek. İzmir Kış Trofesi de Çeşme’de sona erecek.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK), Fahir Çelikbaş Kupası’nın ikinci ayak yarışlarını Ataköy parkurunda gerçekleştirecek. Gün içinde rüzgarüstü-rüzgaraltı rotada iki şamandıra yarışı yapılması planlanıyor. İlk grubun startı saat 11.00’da verilecek ancak start sıralaması 17 Nisan Perşembe günü saat 17.00’da kayıtlar kapandıktan sonra ilan edilecek. Kayıtlar, önceki yarışlarda olduğu gibi TAYK'ın internet sitesinde on-line ortamda verilecek.

Fahir Çelikbaş Kupası’nın ilk yarışı elverişsiz rüzgar nedeniyle yapılamamıştı.

EKER-BYK TROFESİ 2. AYAK

Haberin Devamı

Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda Bursa Yelken Kulübü (BYK) tarafından düzenlenen ve “Mudanya Kupası” adıyla yapılacak Eker-BYK Kış Trofesi’nin 2. Ayak yarışlarında buluşma yeri Mudanya Arnavutköy Barınağı olacak.

19 Nisan Cumartesi günü Mudanya açıklarında sosis rotada yapılacak yarışların ilk start saati 11.30. Gün içinde iki yarış yapılması hedefleniyor. Katılacak ekiplerin kayıt işlemlerini 18 Nisan Cuma günü saat 18.00’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

ERGO-MIYC KIŞ TROFESİ 5. AYAK
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü’nün (MIYC) Ergo Sigorta sponsorluğunda düzenlediği Ergo-MIYC Kış Trofesi’nin 5. Ayak mcadelesi de 19-20 Nisan günleri toplam üç yarış üzerinden yapılacak.

Yabancı ekiplerin katılımına açık olan MIYC Kış Trofesi 5. Ayak yarışlarına katılmak isteyenler 18 Nisan Cuma günü saat 18.00’a kadar kayıt verebilecek.

Yarışın belirlenen coğrafi ve üçgen rotalı parkurlarından hangisinin kullanılacağı ekiplere starttan önce duyurulacak. Her iki günde de ilk start saati 11.00.

İZMİR KIŞ TROFESİ’NDE SON YARIŞ
4-5 Ocak’ta Sığacık’ta Teos Marina'da start alan İzmir Kış Trofesi ise 19 Nisan’da Çeşme’de yapılacak 8. Ayak ile tamamlanacak.

Çeşme ICYC Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek yarışlar için gelen teknelerden tüm seride olduğu gibi iki hafta boyunca bağlama ücreti alınmayacak.

İlk start saati 12.00. Gün içinde yapılacak iki yarışla, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) tarafından bölgedeki diğer kulüplerin işbirliğinde düzenlenen İzmir Kış Trofesi’nde kupa da böylece sahibini bulmuş olacak.

19 Nisan günkü yarışlardan TAYK’ın Fahir Çelikbaş Kupası-2’nin dışında olanlar TYF programında görünüyor.

Kaynak: TurkSail

YORUM YAZ