MENÜ

"Crawley Town takımıyla 8-10 yıl içinde şampiyonluk hedefliyoruz"

PTT 1'inci Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor'un Başkanı Ziya Eren, İngiltere 2'nci Lig'de mücadele eden Crawley Town'ı satın aldığını ve İngiltere Futbol Federasyonu'ndan onay beklediklerini ifade etti.

"Crawley Town takımıyla 8-10 yıl içinde şampiyonluk hedefliyoruz"

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Doğan Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulunan Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, "Uzun süredir yurtdışında takım arayışımız sürüyordu. Araştırmalar sürerken tabii ki hedefimiz ilk önce İngiltere değildi. Çünkü İngiltere bizim için biraz daha ütopyaydı ama Allah kısmet etti. Öyle bir opsiyon olunca futbolun çıktığı nokta ve beşiği olan İngiltere'yi tercih etmemiz tabii ki en doğalıydı" dedi.

"Taraftarın bize bakışları şu an itibariyle oldukça ılımlı ve güzel"

Yaklaşık olarak 4 aydır görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Başkan Eren, "Kısmet olursa önümüzdeki hafta da imzaları atacağız. İngiltere futbolun en fazla takip edildiği, futbolun en fazla ilgi odağı olduğu, taraftarın olduğu ve gelirlerinin çok yüksek olduğu bir ülke. Onun için İngiltere'yi tercih ettik. Özellikle kulübün resmi internet sitesinde açıklama yapılıp 'Türk kardeşlerimiz hoş geldiniz' denildikten sonra taraftarlardan çok olumlu bir tepki gördük. Bunun da şu sebebi var. İngilizler en alt bir takım da olsa takımlarına gönülden bağlılar. Gerçekten destek veriyorlar. Şu anki mevcut takım yöneticilerinin biraz yaşlanmış olması, takıma az ilgi göstermesi, taraftarın daha fazla ilgi ve başarı beklemesi, bize bakışları şu an itibariyle oldukça ılımlı ve güzel" diye konuştu.

"Hafta sonu İngiltere'ye gidip taraftarlarla tanışacağız"

Crawley Town taraftarları tarafından takip edildiğini ve sürekli soru yağmuruna tutulduğunu aktaran Ziya Eren, "Tabii ki tereddütleri var. Çünkü bildiğiniz gibi futbol dünyada İngiltere üzerinden dönüyor ve İngiltere'deki büyük kulüpleri özellikle Arap kökenli yatırımcılar satın alıyor. Onların korkuları şu; bazı şeylerin değişeceği ve gönül verdikleri takımdan uzaklaşacakları düşüncesi var ama özellikle soruyorlar. Bizim kulübümüzün kendine has ve özgü lakapları ve değerlendirilmeleri var. Bunların değişip değişmeyeceği, takıma yeni transferlerin gelip gelmeyeceği, hedefin ne olduğu konusunda sık sık sorularla karşılaşıyoruz ama çok yeni bir heyecan var. Özellikle İngiltere'de yaşayan Türklerin olaya bakış açıları çok farklı. Bu anlamda biz de hiçbir olumsuzluk beklemiyoruz. Tabii ki uzun süredir yaşlanmış bir yönetim, yaşlı bir başkan, bu işten biraz emeğini esirgemeye başlamış yaş itibariyle bir kulüp yönetimi vardı. Bizden heyecanla beklenen statla ilgili yeni yatırımlar yapıp yapmayacağımız ve transferler yapıp yapmayacağımız. Şu an itibari ile çok ılımlılar. Bu hafta sonu da kısmet olursa İngiltere'ye gidip taraftarlarla tanışacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de akşamdan sabaha alınan kararlarla Türk futbolu hiçbir yere gitmez"

İngiltere'deki futbol maçlarını izledikten sonra Türkiye'nin futbolda ne kadar geride kaldığını anladıklarını söyleyen Başkan Eren, "Netice itibari ile 140 bin nüfuslu bir yerden bahsediyoruz. Londra merkezde takımımız ama takıma nasıl sahip çıktıklarını görüyoruz. Olaya nasıl bir sahiplenme olduğunu görüyoruz. Türkiye'deki duruma bakınca da fazlasıyla üzülüyoruz. Statü itibariyle Türkiye'den futbolcu götürme şansımız şu an itibariyle yok. Avrupa Birliği Üyesi vatandaşı olmayan oyuncuları oynatma şansımız yok. Ancak ve ancak bilindiği üzere Türkiye'de herkes dünyanın yüzlerce ülkesinde hiçbir kriter olmaksızın yabancı transfer yapabiliyor ama İngiltere'de bu iş böyle değil. En az %75 Milli Takım şartı aranıyor. Bu duruma, bu lige uyum sağlayabilecek futbolcuları orada değerlendire bilme imkanımız elbette var. Biliyorsunuz başkanlığını yaptığım ve PTT 1'inci Lig'de mücadele eden Kayseri Erciyesspor biraz sıkıntılı, bunun nedeni ise geçen sezon bir alt lige düştük. Bunun neticesinde %90 gelir kaybına uğradık. Geçen sezon 1'inci Lig'de yapılmış olan sözleşmelerimiz var. Türkiye'de akşamdan sabaha alınan kararlarla Türk futbolu hiçbir yere gitmez. Geçen yıl 6 yabancı statüsü vardı ve bu şartlarda Türk futbolcuların bedeli çok yüksekti. Futbol Federasyonunun akşamdan sabaha aldığı kararları bilmediğimiz için uzun süreli sözleşmeler yapmak zorundaydık. Ama oysaki Türkiye Futbol Federasyonu ani bir kararla yabancı sınırlamasını kaldırdı" dedi.

"Türkiye yabancı cenneti oldu, Türk futbolculartın yıllık geliri düştü"

Türkiye'nin yabancı cenneti olduğunu ve Türk futbolcularının yıllık gelirlerinin bir anda 3'te 1 oranında düştüğünü ifade eden Ziya Eren, "Biz elimizdeki pahalı maliyetli oyuncuları bedelini ödemekten, bu yıl için finansman ayıramamaktan bir anda %90 gelir kaybına uğruyorsunuz. Bir taraftan 40 milyon gelir, bir taraftan 4 milyon gelir. Buna göre bir yapılanma içerisine gittik. Ama netice itibari ile sıfırdan bir takım oluşturduk. Geçen yıl kadromuzda olan oyuncularımızdan sadece 2 tanesi oynuyor şu an. Geri kalan tamamen bu yıl transfer edilenler. Belli bir zamana ihtiyacı vardı. Oturmaya ihtiyacı vardı. İlk haftalarda biz bunun zaman içerisinde düzeleceğini inanıyorduk. Sadece son hafta hariç oynanan oyun, toplanan puan ortada 14 haftada 18 puan topladık. Ben inanıyorum ki Kayseri Erciyesspor bu sezon ligi ortalarda bitirecek ve gelecek sezon daha güzel bir yapılanmaya gidecektir. Önümüzdeki sezon için de şu an itibari ile Kayseri Erciyesspor'da başkanlığa devam edip, etmeyeceğime sezon sonunda karar vereceğim. Şu an bir sıkıntı gözükmüyor. Benim ne İngiltere, ne de Türkiye'de tuttuğum bir takım yok. Çünkü 10 yıldır Kayseri Erciyesspor'da başkanlık yapıyorum. Kendi takımım dışında hiçbir takımla yakından uzaktan bir ilgim yok" diye konuştu.

"Crawley Town takımıyla 8-10 yıl içinde şampiyonluk hedefliyoruz"

Crawley Town takımı ile ilgili hedefinin orta vadeli olduğunu söyleyen Başkan Eren, "8-10 yıl içerisinde hedefimiz şampiyonluk. Becere bilirsek gerçekten şampiyonluk. Orada Türkiye'ye göre gelirler çok yüksek. Orada o başarıyı elde ede bilirsek. Biz bu işe biraz da ticari olarak bakıyoruz. Kulübün vebali, sevabı, günahı ve her türlü sorununu üslendik. Zaten İngitere Futbol Federasyonu da bunu yapıp yapamayacağımıza yeterli olup olmadığımıza bakıyor. Bunu yapıp yapamayacağımızın kararını verdikten sonra biz takıma mümkün olduğunca böyle akşamdan sabaha değil ama orta vadeli bir proje ile Allah kısmet ederse 1'inci Lig'e kadar çıkarmayı düşünüyoruz. Son oynadığı maç 1-0 galipti ama kırmızı kartlardan sonra 4-1 mağlup oldu takım. Ama hiç önemli değil. Şu anda hala Crawley Town'un play-off hedefi var. Şu anda 24 takımla mücadele ediyoruz. Alttan 2 takımın düşüp üstteki 7 takımdan ikisinden birinin de play-off'la çıkacağı bir ortam var. Bununla ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Şu anda ilk başta da söylemiş olduğum gibi takıma yatırım yapılmaktan imtina edilmiş son dönemde. Özellikle bu statü süreci çok uzadı. Transferlere ihtiyaç var. Bu transferler çok hızlı bir şekilde yapılabilecek. Bir de İngiltere'nin şu özellikleri var; Burada transfer 2 sezonda yapılabiliyor. İngiltere'de boşta kalan her oyuncunun her an transfer yapabilme imkanı var. Ve orada 1 aylığına dahi futbolcu transfer edebiliyorsunuz. Olaylar Türkiye kültürüyle ve Türkiye futbol mantığıyla çok ayrı. Onun için hızlı bir karar vermemiz lazım. Şu anda İngiltere'deki hocayla görüştük. 2 tane transferi gönderdik ve antrenmanlara çıkıyor. Bundan sonrası için de konuştuğumuz ve görüştüğümüz 4'e yakın oyuncu var. Onlar da takıma katkı sağlayacağına inandığımız oyuncular. İnşallah onlarla birlikte play-off hedefine doğru yavaş yavaş ilerleyeceğiz" dedi.

Mesut Işık / Gebze(Kocaeli),(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ