MENÜ

Costa, Chelsea'de gibi

Chelsea, uzun süredir peşinden koştuğu Atletico Madrid'in gol makinesi Diego Costa'yı kadrosuna katmaya çok yaklaştı.

Costa, Chelsea'de gibi

Goal International'ın özel haberine göre İngiliz devi Chelsea, daha önce prensipte anlaştığı Diego Costa için Atletico Madrid'e 42.5 milyon avroluk teklifini iletecek. Şu anda Atletico'dan haftalık 61 bin avro kazanan Costa da Chelsea'de maaşını üç katına çıkaracak.

Simeone itiraf etmişti

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Pablo Simeone, geçtiğimiz günlerde Costa'nın Chelsea gibi finansal yönden kuvvetli bir takıma satılmasını engelleyemeyeceklerinin altını çizerek "Geleceği hakkındaki karar kendisine kalmış. Yapacağı her türlü tercihi destekleyeceğim. Chelsea'nin onun ile ilgilenmesi normal, bu beni de mutlu ediyor çünkü bizim en büyük hedefimiz oyuncularımızın ilerleme kaydettiğini görmekti. Chelsea'nin finansal açından ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Eğer Costa, Chelsea'nin yolunu tutarsa bu benim için herhangi bir sorun teşkil etmez. Falcao için de aynı durum geçerliydi... O'na nasıl Monaco'ya gitme diyebilirdim ki? Samuel Eto'o yaşlanmaya başladı. Diego Costa onun yerini alabilir ama şu an için hâlâ bizim oyuncumuz" sözlerini sarfetti.

Bu sezon 45 maçta 34 kez ağları havalandırmayı başaran 25 yaşındaki Costa, La Liga'da 28 gollü Ronaldo'nun ardından krallık yarışında ikinci sırada yer alıyor.

Yıldız oyuncu Dünya Kupası'nda ise İspanya'nın başarısı için mücadele verecek.

Haberin Devamı

DIEGO COSTA İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ