MENÜ

Çöpçüler kralı: Gabriel Victoria

Gabriel Victoria... Panama’da çöpçülük yapıyor. Sabah 05.00’te mesaisi başlıyor, 11 saat çalışıyor. Victoria, geçimini sağladığı bu işine ara verecek. Çünkü 1 ay boyunca Dünya Kupası’nda yardımcı hakem olarak görev alacak!

Çöpçüler kralı: Gabriel Victoria

Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın başlamasına kısa bir süre kala gündem, açıklanan kadrolar, davet edilmeyen yıldızlar. Gelin, artık rutin haline gelen bu gündemin biraz dışına çıkalım. Dev turnuvanın muhtemelen en ilginç karakteri olacak Gabriel Victoria’nın hikayesine göz atalım...

Sadece malzeme desteği

Victoria, Panama’da yardımcı hakemlik yapıyor. Ancak bu onun için bir hobi. Çünkü Panama’da hakemlere ücret ödenmiyor, sadece malzeme desteği sağlanıyor. Victoria, geçimini sağlamak için çöpçülük yapıyor. Mesaisi sabah 05.00’te başlıyor. Yaklaşık 11 saat bu işi yapan Gabriel Victoria, her gün aksatmadan antrenmana da çıkıyor. Ülkenin en iyi hakemlerinden biri olan 45 yaşındaki Panamalı, FIFA tarafından Dünya Kupası’na davet edildi. Gabriel Victoria, 25 yıldır yaptığı mesleğine bu nedenle 1 ay ara vermek zorunda kalacak.

‘Yorulmuyorum’

“Hiçbir şey beni rahatsız etmiyor. Hayatta kalabilmem için çalışmam gerek. Çöpçülük ve hakemliği aynı anda yapmak beni yormuyor” diyor Victoria. Bu arada ufak bir not: 2014 Dünya Kupası’ndaki hakemlera harcırahlarla birlikte 35 bin Dolar (170 bin TL) ile 50 bin Dolar (242 bin TL) arasında ödeme yapılmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ