MENÜ

Cocu ve Fenerbahçe hakkında olay yorum: "Ya sabotaj ya da takımın tamamı içmiş"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Zagreb karşısında aldığı 4-1'lik yenilginin ardından hedef tahtasına oturtulan Phillip Cocu'yla ilgili Hollanda basınında gündem yaratacak bir yazı yayımlandı.

Cocu ve Fenerbahçe hakkında olay yorum: "Ya sabotaj ya da takımın tamamı içmiş"

Lige istediği gibi başlayamayan ve son olarak UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki ilk maçında Dinamo Zagreb'e 4-1 yenilen Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu taraftarların büyük tepkisini çekmişti.

Haberin Devamı

Sarı Lacivertliler'deki geleceği tartışma konusu olan Hollandalı teknik adamla ilgili bugün ülkesinde ses getirecek bir yazı yayımlandı.

Hollanda'da yayım yapan Algemeen Dagblad gazetesinin köşe yazarlarından Sjoerd Mossou, Cocu'nun Fenerbahçe macerasını irdelediği köşe yazısında 47 yaşındaki teknik adamın Türkiye'ye gitmesinin büyük bir hata olduğunu belirtirken şok bir ifade kullandı.

İşte Mossou'nun o yazısı:

"Tarihin en kötü ikilisi"

"[...] Perşembe gecesi Fenerbahçe, inanılmaz kötü oynadığı bir maçta Dinamo Zagreb'e 4-1 yenildi. Dışarıdan bakıldığında ya bir sabotaj ya da takımın tamamının içkili olduğu gibi bir görüntü vardı. Şu anda Fenerbahçe, ligde Antalyaspor ve Göztepe'nin arasında 11. sırada.

Haberin Devamı

Phillip Cocu ve Fenerbahçe, lahana ve karabiberle birlikte Hollanda waffle'ından sonra görülmüş en saçma kombinasyon. Geçtiğimiz yaz Cocu'nun Fenerbahçe'ye gitmesinin iyi bir fikir olduğunu düşünen dünyada tek bir insan var mıdır?

Akıllı ama bazen de sıkıcı bir futbol düşünürü olan Cocu'nun kör bir panik ve total kaosun hakim olduğu bir ortama gideceğini kim kestirebilirdi? Gerçekten Cocu'nun Fenerbahçe'nin başına geçmesine 'Evet, sanki cennette gibi!" diyen olmuş mudur?

"K.çınızda timsahların olduğu bir havuza dalmak"

Konfor bölgesinin dışına çıkmak gerçekten zordur, bunu kabul ediyorum. Ancak bazen bunu abartabiliyorsunuz. Yıllarca PSV'nin De Herdgang tesislerinde çalıştıktan ve Hollanda'nın en kuru ve en düşünceli hocası olduktan sonra bir anda Fenerbahçe'ye gidip k.çınızda timsahların olduğu bir havuza dalmak...

Frank de Boer da Inter ve Crystal Palace'ta benzer bir macera yaşamıştı. Ama Cocu, sanırım bunun o kadar kötü olmadığını düşünüyor. Cocu, yıllarca Leenderheide'de her şeyi çok iyi düzenledi. Her şey çok iyi gidiyordu ve sonra kendi kendine dedi ki 'Hadi İstanbul'un ortasında trafik polisi olayım.'.

"Hollandalıların sorunu ne?"

Elbette her şeyin mucizevi bir şekilde iyi çalışacağını ummak gerekiyor. Ancak Cocu olayında hiç kimse üzülmek zorunda değil. Bunu menajeri Rob Jansen'e bırakabilirsiniz. Yine de insan merak ediyor, bu Hollandalı antrenörlerin sorunu ne? Peter Bosz, Frank de Boer ve Phillip Cocu... Yanlış zamanda aniden yanlış yerlerde bulunma yeteneği nereden geliyor? Henüz valizlerini toplamadılar ama neredeyse yeniden sokaktalar.

Haberin Devamı

Saydığım isimlerin pek fazla ortak yanı yok. Futbol görüşleri de aynı olmak zorunda değil ama yine de onlardan yine de akıllı davranmalarını dilersiniz.

Başlamadan önce düşünün. Ya da daha iyisi: Sadece yapın, yeterince çılgınsınız."

YORUM YAZ