MENÜ

Cocu: Artık gerçek mücadele bizi bekliyor

Fenerbahçe teknik direktörü Phillip Cocu, Brezilyalı yıldız futbolcu Giuliano ile birlikte Benfica maçı öncesi basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cocu: Artık gerçek mücadele bizi bekliyor

Cocu'lu Fenerbahçe sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 3. turunda Benfica ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma ile açıyor. Fenerbahçe'nin Devler Ligi yolunda oynayacağı bu maçta rakibini yenerek ikinci maçta avantajlı durama geçmek istiyor.

Haberin Devamı

Mücadele öncesi Fenerbahçe teknik direktörü Phillip Cocu, Brezilyalı yıldız futbolcu Giuliano ile birlikte Benfica maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı.

Cocu'nun açıklamaları:

"Benfica'nın son dönemde oynadıkları, bu sezonki hazırlık maçlarını izledik, onlara odaklandık. Takım içerisinde çok fazla değişimleri yok. Onlara saygı duyuyoruz, kaliteli bir takımlar ama biz de kaliteli bir takımız."

'Oyuncularıma güveniyorum'

"Mevcut şartlar bu şekilde. Daha şimdiden bahaneler aramaya gerek yok. Bunu bir şanssızlık olarak görmüyorum. O sakatmış, o cezalıymış, buna bakmıyorum. Oynayacak oyuncularıma güveniyorum ve iyi bir skor alacağımıza olan inancım tam."

'Burada olmaktan dolayı mutluyuz'

Haberin Devamı

"Burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Artık gerçek mücadele bizi bekliyor. Büyük bir kulüpler, saygı duyuyoruz ama kendi kalitemize de inancımız sonsuz. Böyle büyük bir maça çıkacak olmaktan mutluyuz. Böyle statlar maçın bütyüklüğünü gösterir."

"İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Biz de sonuna kadar iyi bir skor alabilmek için elimizden geleni yapacağız. İkinci maçta kendi taraftarımız önünde turu geçen taraf olmak istiyoruz."

"Çok fazla hazırlık maçı oynadım, yarınki maça hazırız. Felsefenizi anlatmak için maçlara ihtiyaç vardır. Oyuncu anlamında kadroya bakarsak çok değişiklik olmadı. Oyuncularımın gayretinden büyük mutluluk duyuyorum."

'Rakibe saygı duyuyoruz'

"Hazırlık döneminde yeterince maç oynadık. Oyuncu anlamında kadromuzda büyük değişiklikler olmadı ama burada şu an yeni bir antrenör, yeni bir çalışma tarzı var. Biz turu geçmek istiyoruz. Biz rakibe saygı duyuyoruz kesinlikle. Ama bu saygının adı 'korku' değil."

"Josef'in buraya gelmiş olmasının sebebi, bu takımın bir parçası olması. Her iki maçta da cezalı ama maça hazırlık sırasında onun da yardımcı olacağını düşündük ve onu buraya getirdik."

'Hiçbir zaman isim vermem'

"Ben hiçbir zaman kimin oynayıp oynamayacağı ile ilgili demeç vermem. Önce oyuncuları bilgilendirmek gerektiğine inanıyorum, sonuç itibariyle taktiksel bir mücadeleye de çıkacağız. Yarını bekleyelim ve kimin oynayacağını görelim."

Haberin Devamı

"Benfica yaratıcı oyunculara sahip bir takım. Geçiş oyununu da iyi oynuyorlar ama birlikte olduklarında güçlü bir takımlar. Bizim maksimum seviyede performansımızı sahaya yansıtmamız gerekiyor. İyi bir skorla avantajı elimize almak istiyoruz."

Cocu: Artık gerçek mücadele bizi bekliyor

İşte Giuliano'nun açıklamaları:

"10 numara sevdiğim bir numara. Umarım bana bir şans getirir ve geçen seneki başarımı yine yakalarım.Çok iyi bir sezon öncesi hazırlığı geçirdik, çok iyi bir durumdayız. Aklımızı kullanmamız gerekiyor, bu tur yarın sonlanmayacak. İyi bir skorla dönmeliyiz buradan."

Haberin Devamı

"Geçtiğimiz sezona göre biraz daha geride bir pozisyonum var. Ama burada da iyi oynayacağımı düşünüyorum."

'İyi bir şekilde hazırlandık'

"Çok zor bir rakiple oynayacağız ama biz iyi bir şekilde hazırlandık. İyi bir hazırlık döneminin ardından gelişimimizi göstererek sahaya çıkacağız. Yeni bir hocamız, yeni bir çalışma sistemimiz var. Bu çalışmalarımızı yarın en iyi şekilde sahaya yansıtmak istiyoruz."

'Zekamızı fazlasıyla kullanmalıyız'

"Zekamızı fazlasıyla ortaya koymamız gereken bir maç olacak. Rakibi rahatsız etmek amacıyla sahada olacağız. Baskı yapabildiğimizde baskı yapmak, top bizdeyken de topu ayağımızda tutup sakin bir şekilde kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız."

"Dolu statlar önünde oynamak her futbolcu için motive edici ortamlardır. Böyle ortamları bir fırsat olarak görürüz. Tutkulu Benfica taraftarı önünde oynayacak olmak bizim için bir fırsat. Bizim de çok önemli bir taraftar kitlemiz var. Ama sonuç itibarıyla sahaya çıkıp oynayanlar taraftarlar değil. Sahadaki oyuncular olarak bizim yapacaklarımıza odaklanmamız gerekiyor."

Haberin Devamı

'Jonas'ı iyi tanıyorum'

"Jonas'ı Brezilya'dan iyi tanıyorum, Benfica'da iyi sezonlar geçirdi. Onun durumuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Başkanlarının finansal durumla ilgili aldığı bir karardır. Jonas'ın burada olmaması işimizi kolaylaştırmamıştır ama kaliteyi belki aşağı çekmiştir."

'Biz de kaliteli bir takımız'

"Ben şu anda Benfica'nın güçlü yanlarının ne olduğunu, aramızda neler konuştuğumuzu anlatırsam yarına kadar onların planları değişebilir. Ama çok iyi hücum eden bir takım. Baskılı oynamak isteyeceklerdir. Kaliteli bir takımla oynayacağız ama biz de kaliteli bir takımız."

YORUM YAZ