MENÜ

Cimnastikte, Türkiye'nin adını duyuracaklar

İzmir'de düzenlenmesi planlanan Dünya Cimnastik Şampiyonası sayesinde, Türkiye'nin adı bu branşta da duyurulacak.

Cimnastikte, Türkiye'nin adını duyuracaklar

Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın, federasyonla Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde eylül ayında İzmir’de gerçekleştireceğini söyledi.

Şampiyonaya yaklaşık 55 ülkeden 5 bin sporcunun katılacağını belirten Çelen, Türkiye’den de 100 cimnastikçinin şampiyonada hünerlerini sergileyeceğini ifade etti.

Dünyada yapılmış en iyi organizasyonu gerçekleştireceklerini aktaran Çelen, şöyle konuştu:

"Bu şampiyonalara katıldığımız zaman artık finaller yapmamız lazım. Madalyalar kazanmamız lazım. Biz İzmir’deki şampiyonada dünya ülkelerine ’Türkiye’de de cimnastik yapılıyormuş, Türkiye’de de ritmik cimnastik varmış’ dedirteceğiz. Bunu anlatacağız dünya ülkelerine. Bu da sporun farklı tarafı, diğer bakış açısı diyebiliriz. Orada spor yöneticilerine ve hakemlere ilgimiz, desteğimiz olacak. Burada yapacağımız Dünya Cimnastik Şampiyonası’nın önümüzdeki yıllarda Türk sporcularına katkı sağlayacağını umut ediyoruz."
Çelen, ritmik cimnastikte Türkiye’nin bu tür yarışmaları düzenlemesi ve Türk sporcularının dünya çapında yarışabilmesinin ülke için büyük bir başarı olduğunu, Türkiye’deki cimnastiğin geliştiğini kaydetti.

"Türk cimnastiğinde algının değiştiğini görüyoruz"

Çelen, kendisinin de artistik cimnastik alanında madalya almış eski bir sporcu olduğunu anımsattı.

"Eğer diğer ülkelerde yarışanların iki eli, iki ayağı varsa, onların da iki gözü varsa, aynı havayı teneffüs ediyorsak onlar yapabiliyorsa, bizde yapabiliriz" diyen Çelen, sürekli bu mantıkla çalıştığını ve antrenörlere de bunu aşıladıklarını vurguladı.

Jimnastik branşında, Türkiye’de yeterince tesis ve sporcu bulunduğunu ifade eden Çelen, şöyle devam etti:

"Sporcularımız ve antrenörlerimiz o bakış açısına da artık gelmeye başladılar. Kabuk değiştirmeye başladılar. Yani artık hedef biz yarışmalara gidelim, ondan sonra gelelim değil. Sadece milli takıma girmek bir hedef olmamalı. Türk cimnastiğinde algının değiştiğini görüyoruz. Özellikle disiplinlerimizden artistik cimnastik branşında her gidilen yarışmada, şampiyonalarda finaller hedefleniyor. Finalsiz ve madalyasız döndüğümüz her yarışmada üzülüyoruz. Ritmik cimnastikte gidilen ilk grup serisinde bu yıl altın madalyayla dönüldü."
Çelen, cimnastik adına Türkiye’de bir şeylerin değiştiğini görmenin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ