MENÜ

Çelen'den pilates eğitmenlerine uyarı

Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) Başkanı Suat Çelen, pilatesin yükselişe geçtiğini, bundan kar sağlamak isteyen bazı dernekler bulunduğunu belirterek, "TCF'den alınmamış hiçbir belgenin geçerliliği bulunmuyor" dedi.

Çelen'den pilates eğitmenlerine uyarı

Murat Canbaş Cimnastik Salonu’nu ziyaret eden Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de cimnastiğin son 1,5 yılda 10 kat büyüdüğünü söyledi.

Ülkenin bin lisanslı sporcudan 10 bine yaklaştığına dikkati çeken Çelen, "24 ilde yapılan cimnastik, artık 81 ilde yapılmaya başladı. Bazı gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüklerimiz 2-3 cimnastik antrenörü istihdam etti. Türk sporunun gelişmesinde cimnastik, atletizm ve yüzme gibi temel sporların önemi çok büyük. Bunların en önemlisi de bence cimnastik" diye konuştu.

Bütün çocukların fiziki ve zihni gelişimi için spora yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çelen, ailelerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Pilates eğitmenlerine uyarı


"Pilates, ciddi yükselişe geçti, bundan kar sağlamak isteyen bazı dernekler var" diyen Çelen, vatandaşların sahte belgelere aldanmaması gerektiğini savundu.

Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:

"TCF’den alınmamış hiçbir belgenin geçerliliği bulunmuyor. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız, federasyon unvanını almış bazı derneklerin verdiği belgelere aldanmasın. Türkiye’de 5 dernek bir araya geliyor, federe oluyor. Ben Suat Çelen Federasyonu kurabilirim, Kanarya Sevenler Federasyonu kurulduğu gibi. Bir derneğin spor federasyonu olması için bakanlığın iznine tabi olması lazım.

Pilates eğitimini sadece, TCF’den eğitmen belgesi almış antrenörler yapabilir. Pilates de federasyonun artistik cimnastik, ritmik cimnastik, aerobik gibi bir branşı. Özel spor salonu açmak isteyen işletme sahipleri buna kanmasın. Kendileri de sorumluluk altına giriyor. Ölümlü kaza, herhangi rahatsızlık olabilir. Dolayısıyla eğitmenlerin nitelikli olması lazım. Ehliyeti olmadan trafikte araba kullanmak doğru olmaz. Pilatesin ehliyetini Türkiye Cimnastik Federasyonu veriyor."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ