MENÜ

Çek bir Basel!

Kupa 1’de grup aşamalarını zirvede tamamlayan Beşiktaş, ikinci tura kilitlendi. Siyah-Beyazlılar’ın son 16’daki rakibi pazartesi günü Nyon’da çekilecek kurada belli olacak. Real Madrid, Bayern Münih, Juventus, Chelsea gibi devlerin arasından en makul takım, Basel olarak ön plana çıkıyor.

Çek bir Basel!

Şampiyonlar Ligi’nde G Grubu’nu lider olarak tamamlayan Siyah-Beyazlılar’da gözler, son 16 turundaki rakibe çevrildi. Devler Ligi için hedefini en az çeyrek final olarak belirleyen Kara Kartal’ın ikinci turdaki rakibi gelecek hafta belli olacak. 11 Aralık Pazartesi günü İsviçre’nin Nyon Kenti’nde saat 14.00’te yapılacak kura çekiminde Beşiktaş’ın çeyrek final için yarışacağı rakibi belirlenecek. Kupa 1’de grup aşamalarını birinci sırada bitirdiği için diğer grupların ikincilerinden biriyle eşleşecek olan Kara Kartal’a; Bayern Münih, Chelsea, Juventus ve Real Madrid gibi devlerin arasından en makul rakip, İsviçre ekibi Basel olarak ön plana çıkıyor.

Maçlar Şubat’ta başlıyor

Son 16 turunda ilk maçlar; 13-14 Şubat ve 20-21 Şubat tarihlerinde oynanacak. İkinci turun rövanş karşılaşmaları, 6-7 Mart, 13-14 Mart tarihlerinde oynanacak. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final kura çekimi 16 Mart’ta, yarı final kurası ise 13 Nisan’da gerçekleştirilecek. Dev kupada final, 26 Mayıs’ta Ukrayna’daki Kiev Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

United’ın ardından ikinci...

Devler Ligi’nde A Grubu’nda çıktığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 12 puan toplayan Basel, İngiliz devi Manchester United’ın ardından ikincilik koltuğunu kapmıştı. Raphael Wicky’nin öğrencileri; İngiltere’de oynanan maçta Manchester United’a 3-0; Saint Jakob-Park’ta yapılan karşılaşmada da CSKA Moskova’ya 2-1 kaybetmişti. İsviçre temsilcisi, Benfica’yı; 5-0 ve 2-0; Rusya’da CSKA’yı 2-0, iç sahada da Manchester United’ı 1-0 yenmeyi başarmıştı.


Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a çıkma olasılığı en yüksek takımlar!

Haberin Devamı
YORUM YAZ