MENÜ

Bursa'da gol yok: 0-0

Tarih yazdığı yılın ardından geçen sezon ilk 9 karşılaşmayı namağlup 23 puanla kapatan Bursaspor mazisini arıyor. Yeşil-Beyazlılar, dün de sahasında Manisaspor ile berabere kaldı, zirveden uzaklaştı.

Bursa'da gol yok: 0-0

Geçen sezon ilk 9 haftayı namağlup ve 23 puanla kapatan Bursaspor’a bir haller oldu. Belki yoğun maç temposundan belki futbolcuların performanslarından dolayı savunmada ve hücumda kadro istikrarını sağlayamayan Yeşil-Beyazlılar, Manisa karşısında çok önemli iki puanı kaybetti. Sahanın hakimi olan Timsah, ilk yarının sonlarında ve ikinci 45’te bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. İlk tehlikeli atak 14. dakikada ev sahibinden geldi. Simpson’ın hatasında topu önünde bulan Tagoe kalenin tam karşısından şutladı, top üstten auta çıktı. Bursaspor özellikle Vederson’un ilk yarıda yaptığı basit hatalar nedeniyle kalesinde tehlikeler yaşadı. 36’da Simpson soldan ceza alanına gönderdi. Isaac dokundu, Carson çizgi üzerinde topu kontrol etti. 45+1’de İlker’in kısa düşen degajı Sestak’ta kaldı. Slovak oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. İlk yarıda Manisaspor orta alanda daha çok pas yaptı, rakibini oynatmadı. Bursaspor uzun paslarla, Manisaspor ise organize ataklarla gol aradı.

Haberin Devamı

12. adam da kayıp!

İkinci 45’te Bursaspor oyunun tek hakimiydi. 46’da Tagoe’nin arapasına hareketlenen Ozan topu ıskaladı. 51’de Adem’in pasında topla buluşan Ozan sert vurdu ama İlker geçit vermedi. Bir dakika sonra yine Adem ortaladı. Tagoe’nin vuruşu oyun alanını terk etti. 65’te Ertuğrul Sağlam, Batalla ile Turgay’ı oyuna alınca, maç hareketlilik kazandı. 67’de ev sahibinde kazanılan endirek serbest atışın başına geçen Batalla’nın vuruşu ağlarla buluştu ama top kimseye değmediği için gol geçerli sayılmadı. Kanatlardan geliştirilen ataklarla gol arayan Bursaspor bu pozisyonlardan sonuç çıkaramadı. 90+5’te Hüseyin’in ceza alanında topa elle müdahalesine hakemin devam kararı, Yeşil-Beyazlılar’ı çileden çıkardı. Gol sesi çıkmamasına rağmen sahadaki mücadele tam puan aldı ama tribünler hayal kırıklığı yaşattı. Şampiyonluk sevinci yaşayan iki Anadolu şehrinden biri olan Bursa’da, taraftarlar yine stadı boş bıraktı.

Haberin Devamı

Sedat Hardal

YORUM YAZ