MENÜ

Burak Yılmaz, Moussa Sow'la yarışıyor! Lille'in muhteşem forvetleri...

Fransa'da Burak Yılmaz fırtınası esmeye devam ediyor. Sezon başı Beşiktaş'tan Lille'nin yolunu tutan ve attığı gollerle takımını şampiyonluğa götüren Burak Yılmaz, Lens maçındaki performansıyla Fransız ekibinin tarihine geçti. 35 yaşındaki golcü, Moussa Sow'un ardından Lille'de 10 yıl sonra ilk kez bir oyuncu sezonda 20 gole katkı yapan isim oldu.

Burak Yılmaz, Moussa Sow'la yarışıyor! Lille'in muhteşem forvetleri...

Lille formasıyla muhteşem bir sezon geçiren Burak Yılmaz, gollerine Lens karşısında devam etti. Şampiyonluk yolundan kritik bir viraj olan Lens engelini rahat geçen Lille'de maçın adamı milli futbolcumuz Burak Yılmaz oldu. 4'te penaltıdan skor perdesini açan, 40'da ise olağanüstü bir gole imza atan Burak Yılmaz, gol sayını 15'e yükseltti.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, Moussa Sowla yarışıyor Lillein muhteşem forvetleri...

Lille formasıyla Ligue 1'de 26 resmi maça çıkan Burak Yılmaz, 15 gol, 5 asistlik bir performans sergiledi.

Ligue 1'de 35 resmi maçta 15 gol, 5 asistle 20 gole doğrudan katkı yapan 35 yaşındaki forvet, Moussa Sow'dan sonra Lille formasıyla ligdeki ilk sezonunda 20 gole direkt katkı yapan ilk futbolcu oldu. 2011 yılında Lille formasıyla gol kralı olan ve takımını şampiyonluğa taşıyan Sow, "Yılın Futbolcusu" ödülünü de almış, 2012 Ocak'ta 10 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Burak Yılmaz, Moussa Sowla yarışıyor Lillein muhteşem forvetleri...

Sow, en parlak sezonunu Lille'de geçirdi ve takımının 2011'de şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu.

Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olan, Lille tarihinin en önemli forvetleri arasında yer alan Mousa Sow da Burak Yılmaz'ın harika performansına kayıtsız kalmadı. Kişisel sosyal medya hesabından Burak Yılmaz'ı öven Sow, 'İnanılmaz' notunu düştü.

Haberin Devamı

YORUM YAZ