MENÜ

Boğaz'da tek başına!

103 yıllık çınar Beylerbeyi, Mustafa Yazıcı başkanlığında 3. Lig'de ayakta kalmaya çalışıyor. Yeşil-Kırmızılılar, bunu başarıyor, yarışmacı ve üretici bir takım olarak gözünü yukarılara dikmek istiyor. Ancak yetkililerden de destek bekliyor.

Boğaz'da tek başına!

Beylerbeyi bir semt takımı, 3. Lig’de mücadele ediyor. Ben de bu kulübün 2 yıl formasını şerefle terletmenin gururunu yaşadım. Evet, kimsenin 3 büyüklerden başka bir takımı görmediği bir dönemde, maddi manevi desteğin asgari düzeyde olduğu bir takımın ayakta kalması hiç de kolay değil. Bu iş sevgi işi. İşte o sevgiye sahip başkan Mustafa Yazıcı ile yürüyor Beylerbeyi... Başkan biraz dertli Beylerbeyi’nin çocuğu, Beylerbeyi sevdalısı olan başkan işlerinin yanında, bir taraftan da kulübünü zor şartlarda da olsa mücadele ettiriyor. Her şey iyi güzel de lafla peynir gemisinin yürümediği de bir gerçek. Gemiyi yüzdürmek için önce para lazım. Mustafa Yazıcı bu konuda dertli mi dertli. Biz de sözü uzatmadan ses kayıt cihazımızı Yazıcı’nın önüne koyduk ve başladı anlatmaya:

Haberin Devamı

‘Hakkımız olanı istiyoruz’

“Biz bu kulüpte büyüdük. 1980’de darbe sonrası yerinden çıkartıldı ve ortada kaldı. Şimdi Futbol Federasyonu bu tesislerde. Bir gün onlar da yeni tesislerine gidecek. Geçmişte bize ait olan bu tesisi geri istiyoruz, bu bizim hakkımız. Çünkü o tesiste kulübümüz vardı, sinemamız vardı ve kimseye ihtiyacımız yoktu. Sonra sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan sayesinde bugünkü stadımıza kavuştuk. Konutu Kısıklı’da, bize 500 metre mesafede. Belediye başkanıyken bu tesise izin verdi ve bu yüzden mahkemelik bile oldu, ama geri adım atmadı.”

‘Destek bekliyoruz’

“Şu an Üsküdar ilçesine bağlıyız. Bu ilçenin profesyonel anlamda maçlarının oynandığı tek stada sahibiz. Biz kimseden proje altında kulübe hibe para istemedik, istemiyoruz. Bugün Boğaz’da Sarıyer ve biz
varız profesyonel olarak mücadele eden. Kimse asırlık çınarı tarihe gömmeye kalkmasın. Gerekirse Başkabakanımız’a kadar bu konuyu taşıyıp hakkımız olan maddi katkıyı almak istiyoruz. Altyapıda çocuklarımıza spor imkânı sunuyoruz. Bütün buların bir bedeli var ve biz tesislerimizi İstanbul’a Türk futboluna yakışır bir şekilde ayakta tutmanın çabası içindeyiz. Bağlı olduğumuz Üsküdar Belediyesi’nin de bu tarihe kulübe katkı vermesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Gençler göz hapsinde

21 yaş ortalamasına sahip bir kadroyla mücadele eden Beylerbeyi, sezonu Play-Off potasının 4 puan gerisinde 8. sırada tamamladı. İstanbul ekibinin çok sayıda oyuncusu PTT 1. Lig ve Süper Lig ekiplerinin radarında.

Tunç Kayacı

YORUM YAZ