MENÜ

BJK Üniversitesi tamam

Efsane başkan Süleyman Seba'nın en büyük hayali gerçek oluyor. Kıbrıs'taki Karpaz Üniversitesi, önümüzdeki dönemden itibaren Beşiktaş Üniversitesi olarak hizmet verecek.

BJK Üniversitesi tamam

Beşiktaş Camiası’nda uzun süredir konuşulan üniversite konusunda sonunda mutlu sona ulaşıldı. İlk defa Süleyman Seba döneminde ortaya atılan bu fikir, uzun süredir sürüncemede kalmıştı. Her kongre döneminde projelere konu ama bir türlü hayata geçirilemedi. Ancak Başkan Fikret Orman, bu yönde ilk resmi ve ciddi adımı attı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne adeta çıkarma yapan Orman, burada kurulma aşamasında olan Karpaz Üniversitesi ile iş birliği için masaya oturdu. Taraflar ön protokol imzaladı. Yavru vatandaki bu eğitim kurumu, önümüzdeki öğretim döneminden itibaren Beşiktaş Üniversitesi adı altında eğitim verecek.

Üye çocuklarına öncelik

Akdeniz’in eğitim merkezine dönüşen yavru vatanda kurulacak olan bu üniversitede, Siyah-Beyazlı kongre üyelerinin çocuk ve yakınlarına öncelik verilecek. Bünyesinde birçok fakülte, meslek yüksek okulları, eğitim kurumları ve kampüsler yer alacak. Üniversitenin en büyük misyonu, dünya standartlarında eğitim veren ve her ülkede denkliği olan diploma sahibi gençler yetiştirmek olacak.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ