MENÜ

Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal, Ricardo Quaresma'yı geride bıraktı! Son 10 yılın en iyisi...

Beşiktaş formasıyla muhteşem bir sezon geçiren Cezayirli hücum oyuncusu Rachid Ghezzal, Siyah Beyazlı ekibin Erzurumspor'a konuk olduğu maçta Oğuzhan Özyakup'a yaptığı asistle tarihe geçti. Bu sezon 14. kez gol pası veren Ghezzal, Ricardo Quaresma'yı geride bıraktı, son 10 yılda Beşiktaş formasıyla bir sezonda en çok asist yapan oyuncu oldu.

Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal, Ricardo Quaresma'yı geride bıraktı! Son 10 yılın en iyisi...

Beşiktaş'ın sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City’den 1 yıllığına kiraladığı Rachid Ghezzal, fark yaratmaya devam ediyor. Şampiyonluk yarışında Kara Kartal’a güç katan Cezayirli hücumcu, Erzurumspor maçında muhteşem bir gole imza attı, Oğuzhan Özyakup'a yaptığı asistle tarihe geçti. Bu sezonki 14. asistini yapan yıldız oyuncu, 2016/17'de 13 kez gol pası veren Ricardo Quaresma'yı geride bırakarak son 10 yılda Beşiktaş formasıyla bir sezonda en çok asist yapan oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Yıldız kanat oyuncusu, aynı zamanda Beşiktaş’ın efsane isimlerinden Markus Münch'ü de yakaladı. Alman futbolcu 2000-2001 sezonunda ligde 14 asist yapmıştı.

Beşiktaşta Rachid Ghezzal, Ricardo Quaresmayı geride bıraktı Son 10 yılın en iyisi...

Ghezzal, Lyon’da 2015-16 sezonunda 10 gol ve 10 asistle yaptığı 20 sayılık kariyer rekorunu geçmeyi hedefliyor.

Kariyer rekoruna koşuyor

Süper Lig'in asist kralı olan Ghezzal, 3 de gol atmayı başardı. Şu ana kadar 17 gole direkt katkıda bulunan Cezayirli, kariyer rekorunu da kırmaya yaklaştı. Lyon formasıyla 2015-16 sezonunda 38 karşılaşmaya çıkıp 10 gol ve 10 asistlik performans sergileyip 20 sayıya yaptığı katkıyla kariyer rekoru kıran Ghezzal, Kara Kartal’da kalan 8 maçta bu sayıyı geçmeyi hedefliyor.

YORUM YAZ