MENÜ

Belediye liderliğe: 3-0

Ligin flaş takımı İstanbul Belediye, Samsunspor'a şans tanımadı. Olimpiyat Stadı'nda bu sezon kaybetmeyen Abdullah Avcı'nın öğrencileri, Doka, Webo ve Cihan'ın golleriyle rakibini devirdi.

Belediye liderliğe: 3-0

İlk dört maçında topladığı 10 puanla liderlik koltuğuna kurulan, 5. haftada ise Kadıköy’de iş kazasına uğrayan Belediye, Samsun karşısında kaldığı yerden devam etti: 3-0. Fenerbahçe maçında ezber tazeleyen Abdullah Avcı,
dün Oğuzhan’ı kesip emektar Behram’a kalede ilk kez şans tanıdı. Sağa Martin Kus’un yerine, Cihan’ı monte eden Avcı, Can’ın sakatlığında Zayatte’ye döndü. Samsun ise toplama kadrosu ile beraberlik için geldiği İstanbul’da umduğunu bulamayınca, teknik patron Petkoviç’in geleceği tartışmaya açıldı. 13. dakikada Webo, kendine yakışmayanı yaptı. Doka’nın arapasında penaltı noktasında topla buluşan Kamerunlu’nun şutunu Ahmet kornere çeldi. Samsun bu atağa 18’de karşılık verdi. Ekigho’nun soldan kale içine ortası Cihan tarafından elle karışık kesildi. Samsunlular’ın bu pozisyon için ‘penaltı’ istekleri, hakem tarafından rağbet görmedi. Ekigho’nun 21’deki karambol şutunu Behram yatarak önledi. 25’te Holmen-Visca paslaşmasında Bosnalı topu dışarıya yollayınca, Belediye öne geçme şansını erteledi. Samsun kalecisi Ahmet’in degajlarla rüzgarı delme çabaları geri tepince, ilk yarı golsüz berabere geçildi.

Haberin Devamı

Hedefte Ahmet vardı!

Rüzgarı arkasına alan Samsun 2. yarıya hızlı başladı. Ufuk ve Ekigho’nun peşpeşe şutları defans bloğuna çarpıp geri döndü. 50’de Bance, defansta Metin’i çalımlayıp, ceza sahasına girdi. Sert vuruşunu Behram yatarak önledi. 57’de Efe’nin pasında topla buluşan Visca’nın vuruşunu Ahmet Şahin sektirdi. Pozisyonu takip eden Webo’nun hamlesinde boşta kalan topu Doka tamamladı: 1-0. 62’de Martin Kus’un pasını çaprazdan kaleye gönderemeyen Webo, bir dakika sonra Visca’nın çıkardığı pası, tek vuruşla Samsunspor ağlarına yolladı: 2-0. 73’te Ergün’ün pasında Fink, kaygan zeminin azizliğine uğradı. Alman futbolcunun kayarak vuruşunu Behram kurtardı. 74’te Cihan takımını farka taşıdı. Bu dakikada Visca’nın şutunu Ahmet bir kez daha elinden kaçırınca Cihan’a sadece dokunmak kaldı: 3-0. Samsunlu taraftarlar bu pozisyon Ahmet Şahin’e tepkilerini “Ertuğrul kaleye” şeklinde gösterdi.

Haberin Devamı

Hüseyin Sakarya

YORUM YAZ