MENÜ

Bayram ne zaman? Bayram hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Ayı'nın devam ettiği şu günlerde vatandaşlar Bayram tatili kaç gün sorusunun cevabını arıyor. Peki, Bayram ne zaman? Bayram hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? İşte tüm bu soruların cevapları ve detaylar fanatik.com.tr'de...

Bayram ne zaman? Bayram hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatil küç gün olacak sorusu merak edilmeye başlandı. Ayrıca çalışma hayatı nedeniyle farklı illerde ikamet eden vatandaşların memleketine gideceği tarih olan Ramazan Bayramı, son günlerin araştırılan hususu oldu. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre Ramazan Bayramı ne zaman, Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte tüm soruların cevabı ve detaylar...

Ramazan Bayramı kaç gün?


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgileri arasında yer alan Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak. Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 15 Haziran Cuma günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 17 Haziran Pazar günü sona erecek. İşte, bayramın takvim bilgileri;

- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil

- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil

- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)

- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

Ramazan Ayı'nın önemi nedir?


Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Kur’an’ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir. Kadir gecesi ile ilgili Kur’an’ın 97.süresi olan Kadir Suresinin ilk üç ayeti şöyledir:

“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.”

Sahur Nedir?

Ramazan ayında oruç tutanların gün doğmadan önce belirli saatte yedikleri yemeğe ve bu yemeğin yendiği zaman aralığına sahur denir.

İftar Nedir?

Gün sonunda orucun açılmasına ve bu esnada yenen yemeğe iftar denir.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN HANGİ GÜN?


Kurban Bayramı, Ramazan ayının tamamlanmasının ardından merak edilen hususlar arasında yer alacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı bu yıl Ağustos ayının sonlarına denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü 21 Ağustos Salı gününe idrak edilecek. Hafta sonu tatilleri ve pazartesi gününe denk gelen yarım günlük arefe günün de eklenince toplam 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatili, kamu çalışanları için 18 Ağustos Cumartesi günü başlamış olacak.

2018 yılı Kurban Bayramı tatili ile ilgili henüz remi bir açıklama yok ancak bu yıl hafta sonları da eklenince 9 gün tatil yapılacağı öngörülüyor. 24 Ağustos'ta bitecek tatilin ardından, 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü

Haberin Devamı
YORUM YAZ