MENÜ

Başlıksız - 2018-07-28 22:07:16

‘Tour de France’ta Saint-Pee-sur-Nivelle ile Espelette arasındaki 31 kilometrelik bireysel zamana karşı etabında Tom Dumouli’in ardından 2. olan Sky takımından Geraint Thomas genel klasmanda liderliğe yükseldi. Britanyalı bugünkü son etabı bitirmesi halinde şampiyon olacak.

Başlıksız - 2018-07-28 22:07:16

105.’si düzenlenen yol bisikletinin en prestijli yarışı kabul edilen ‘Tour de France’ın Saint-Pee-sur-Nivelle ile Espelette arasındaki 20. etabı tamamlandı. İlk sporcunun 13.00’te start aldığı zamana karşı bireysel etabı Team Sunweb’den Tom Dumuolin kazandı. Fakat 31 kilometrelik parkuru 2. sırada tamamlayan Sky takımından Geraint Thomas, sadece 1 dakika 51 saniyelik farkla Fransa Bisiklet Turu’nda son tur öncesi genel klasmanda ilk sıraya yükseldi. Geraint Thomas bugün etabı tamamlaması halinde şampiyonluğa ulaşacak. Turda bugüne kadar son gün şampiyonluğu kaybeden olmadı. Thomas böylelikle Sir Bradley Wiggins ve Chris Froome’dan sonra turda şampiyon olan 3. Britanyalı unvanını alacak. 20. etapta Chris Froome’dan 1 dakika 14 saniye geriden gelen Primoz Roglic, podyumdaki yerini kaybetti ve Chris Froome 3. sıraya çıktı. Tom Dumoulin ise Chris Froome’dan 1 saniye daha iyi sonuç alarak 2.’liği korudu.

Haberin Devamı

Geleneksel etapla bitiyor

Fransa Bisiklet Turu bugün gerçekleştirilecek olan geleneksel Houilles/Paris Champs ElysÈes finişiyle sona erecek. Takımların ilk kez bu sene 8 sporcuyla yarıştığı organizasyonun son etabında 116 kilometrelik bir mesafe katedilecek.

YORUM YAZ