MENÜ

Başkent'te savaş çıktı!

Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, Gökçek'ler ve Cemal Aydın'ı topa tuttu.

Başkent'te savaş çıktı!

Denetleme Kurulu’nun sadece kendisinin görev yaptığı 6 aylık dönemini raporlamasına isyan eden Ankaragücü Başkanı Cengiz Yıldırım, dün basın toplantısı düzenledi. Sarı-Lacivertli kulübün patronu, bugün yapılması gereken olağanüstü genel kurulu süpriz bir kararla 16 Kasım’a erteledi. Başkan, Ahmet Gökçek ile Melih Gökçek’in yanı sıra, Cemal Aydın’la ilgili çok sert ifadeler kullandı. İşte o toplantıdan satır başları...

Haberin Devamı

'Melih Gökçek ile Aydın anlaşmıştı'

“Ankaragücü yönetimine daha önce takım küme düşmenin eşiğindeyken geldik. Bu gemi karaya oturmuştu, hareket etmesi için bir kaptan gerekiyordu. Ankaragücü sevdamızla sorumluluğu üstümüze aldık. Zorlukları aşarak alnımızın akıyla bu kötü dönemi en iyi şekilde atlattık ve takım kümede kaldı. Adeta bir mucizeyi gerçekleştirdik. Daha sonra benim Melih Gökçek ile anlaşma yaparak bir oluşum sağladığımız iddiaları gündeme geldi. 30 Mayıs 2009’da Cemal Aydın ile Melih Gökçek böyle bir oluşum için anlaştı. Ben ve arkadaşlarım yeni oluşuma dahil olmadık. Ankaragücü’ne her ay 5 milyon sabit gelir, Saray Tesisleri ve 50 işadamının desteği sözünün verilmesinin önünde zaten duramazdık. Bugün de önümüze böyle bir teklif gelse Ankaragücü’nün menfaatleri açısından hiçbir karşılık beklemeden görevden çekilirdik.”

Haberin Devamı

'Bir senetle iki tahsil yapıyorlar'

“Kulübün borcu yüzünden bazı kişilere para ödendiğine ilişkin belgeler yeterli değil. Kulübün borcu olduğu kişiler senetleri ödenmediği için icraya gitmiş. Yine o kişi aynı senetle ikinci kez parayı tahsil etmeye çalışmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmamış. Çekler için aynı durum söz konusu. Gökçek zamanında yöneticiler de alacaklarından dolayı icra takibi yoluna gitti. Eski ve yeni yöneticilerin üzerlerinde avans gözüküyor. Bu avansları tahsil edemezsek icraa yoluna gideceğiz. Futbol Federasyonu ve başka kurumlardan gelen paralar borçlar yüzünden elimize ulaşmıyor. Bugüne kadar “Kan tükürüp kızılcık şerbeti içtik” dedik. Bundan sonra her gün kamuoyuna bilgi ve belge vereceğiz. Artık biz konuşacağız.”

'Gökçek dönemi neden incelenmiyor?'

”Ahmet Gökçek ile yönetiminin mahkeme kararıyla yok sayılmasının ardından yönetimi tekrar biz devir aldık. Hangi şartlar altında göreve geldiğimizi herkes biliyor. 10 gündür denetim krizi yaşanıyor. Denetleme Kurulu benim görev yaptığım 6 aylık dönem için rapor hazırladı. Neden Gökçek dönemini de incelemiyor? 15 gün içinde neler değişti, bu denetlemeden neden kaçınılıyor? 01.01.2009-30.10.2011 tarihleri arasındaki dönem incelenmezse sağlıklı bir sonuç alınamaz. Tandoğan tesislerimizde gerekli bilgi ve belgelerimiz bulunuyor, talep edildiği zaman masaya koyarız. Söylediğimiz şekilde denetleme yapılmazsa genel kurulun düzenlenmesinin de bir anlamı yok. Belirttiğimiz tarihleri kapsayan bir inceleme yapılmazsa biz de bununla ilgili denetleme kurulu hakkında bir rapor hazırlayacağız. Zaten Maliye Bakanlığı defterlerimizi mercek altına aldı.”

Haberin Devamı

'İçimizdeki İrlandalıları temizleyeceğiz'

“Yönetime kayyum atanmasına ilişkin Salim Sırrı Türker’in açtığı dava sürüyor. Eski yönetici Kemal Ünsal ile eski başkan Serdar Özersin’in kayyum heyeti olarak atanması talep ediliyor. Önümüzdeki ayın 2’sinde görülecek duruşmada karar verilecek. Genel kurulu yasaların verdiği yetkiyle 20 gün sonra yapılması üzerine erteliyoruz. Kemal Ünsal şartlar olgunlaşırsa aday oluruz demişti. Hangi şartlar olgunlaşacak. Kongre düzenleyeceğiz çıkın aday olun. Kasım’ın 16’sında tarihi bir kongereye gideceğiz. Aday değilim, ancak hiç kimse ortaya çıkmazsa ben ve kahraman arkadaşlarım yine elimizi taşın altına koyarız. İçimizdeki İrlandalıları temizleyeceğiz. Kulübü babasından miras kaldığını zannedenlere söylüyorum; Ankaragücü, taraftarınındır.”

Haberin Devamı

İlhan Güler

YORUM YAZ