MENÜ

Başakşehir yeni değil, 51 haftanın lideri

Abdullah Avcı ve öğrencileri aynı geçen yıl olduğu gibi bu sezon da devreyi lider bitirdi. Başakşehir, son bir buçuk sezonun puan durumunda da zirvede yer aldı. İstanbul ekibi, şampiyonluğu olmayan takımlardan biri olarak iki sezon üst üste ligin ilk yarısını ilk sırada tamamlayarak da çok bir başarı sergiledi.

Başakşehir yeni değil, 51 haftanın lideri

Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ederek 36 puanla ligin ilk devresini lider bitiren Medipol Başakşehir, geçen sene olduğu gibi bu sene de yeni yıla ilk sırada girecek. Özellikle son iki sezonda şampiyonluğun en büyük adayları arasında yer alan ve performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Başakşehir, 2017 yılının da en fazla puan toplayan takımı oldu. Abdullah Avcı yönetiminde her geçen gün üzerine koyarak ilerleyen İstanbul ekibinin asıl dikkat çeken performansı ise son 1 buçuk sezonluk puan durumunda. Öyle ki Başakşehir, 51 haftalık periyotta ligin zirvesinde, en fazla puan toplayan ekip konumunda.

Alanyaspor'da Susic'le yollar ayrıldı

Avrupa’da 10 maç

Bu sezon aynı zamanda Avrupa kupalarında da mücadele eden Turuncu-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Belçika temsilcisi Club Brugge’yi eleyerek Play-Off’ta İspanyol ekibi Sevilla ile eşleşti. Her iki maçta da rakibine adeta soğuk terler döktüren Abdullah Avcı ve öğrencileri, deplasmanda Emre Belözoğlu’nun son dakikada direkten dönen topuyla Devler arenasına veda etti. İstanbul ekibi, UEFA Avrupa Ligi’nde Ludogorets, Braga ve Hoffenhaim’in yer aldığı C Grubu’nu üçüncü sırada bitirdi ve böylelikle Avrupa macerasını da sonlandırmış oldu.

İstatistikler dikkat çekiyor!

Başakşehir’in saha içindeki istatistikleri de oldukça dikkat çekici. İstanbul ekibi, 17 haftalık periyotta ligin en fazla topla oynayan takımı. En fazla pas yapan takımların da zirvesinde yer alan Abdullah Avcı’nın takımı, aynı zamanda en az faul yapan ekip konumunda.

Hikmet Karaman Aytemiz Alanyaspor'u takibe aldı

En skorer Adebayor

Takıma geçen sene katılan ve geldiği günden bu yana gerek tecrübesi gerekse attığı gollerle Medipol Başakşehir’in hücum hattındaki yükünü çeken isimlerin başında gelen Emmanuel Adebayor, ligin ilk devresinde de attığı 8 golle İstanbul ekibinin en skorer ismi oldu. Togolu yıldız, bu gollerin 3’ünü ise 12. haftada oynanan Galatasaray maçında kaydetti.

Aslıhan Çil

Haberin Devamı
YORUM YAZ