MENÜ

Bakan Kılıç'tan tepki

Gençlik ve Spor Bakanı, Trabzon-F.Bahçe maçında, Volkan'a atılan taşın kaya olduğunu söyledi, "Biri ölebilirdi" dedi

Bakan Kılıç'tan tepki

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TGRT Haber ekranlarında katıldığı programda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan futbol müsabakasında çıkan tribün kaynaklı olaylara da değinen Bakan Kılıç şunları söyledi:

"Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir sıkıntı yaşadık. Taraftar olduğunu iddia eden, ama taraftar olmadığına inandığım bir kişi, kaleci Volkan'a taş attı. Ki, ben ona kaya diyorum. O taş, stadın içerisine atıldığı sırada, sahaya kadar gitmeyip, kenardaki basın mensubuna, emniyet görevlisine, sağlık personeline, top toplayıcı çocuğa gelseydi ve orada sakatlıkla ya da ölümle sonuçlanan bir olay olsaydı, biz bugün ne konuşuyor olacaktık? Bunları ciddi manada değerlendirmemiz lazım. Bayanlar voleybol maçında sahaya bir fişek atıldı, bir bayan sporcunun sırtına geldi ve onu yaraladı. Bu nasıl bir anlayıştır?" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Süper Lig kulüplerinin yabancı oyuncu ısrarından rahatsız olduğunu da dile getirerek, genç yerli futbolcuların önünün açılması için yabancı sayısının serbest kalmamasından yana olduğunu belirtti.

Yabancı sayısına Federasyon ve kulüplerin birlikte karar vereceğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, "Yabancı sayısı, Futbol Federasyonu ve kulüpler arasında yapılacak müzakereler sonucu belirlenecek bir şey. Ancak benim kanaatim genç futbolcularımızın önünün açılması yönünde. Eğer Milli Takım'ın başarılı olmasını istiyorsak, kendi oyuncularımızın elinden tutmalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ