MENÜ

Avrupalı Es-Es: 1-3

1-0'ın rövanşında Antalya'yı deplasmanda 3-1'le deviren Eskişehir, finalde Galatasaray'ın rakibi oldu. Kırmızı-Siyahlılar, Cim Bom büyük ihtimalle Şampiyonlar Ligi'ne gideceği için kupayı kazanmasına gerek kalmadan Avrupa biletini cebine koydu.

Avrupalı Es-Es: 1-3

Mete Kalkavan’ın başlangıç düdüğünden 45. dakikaya kadar geçen sürede Eskişehirspor yüzde 76 oranında topla beraberse, konuğun final için ne denli motive olduğunu anlamak hiç de zor olmaz. Ertuğrul Sağlam iyi top kullanan oyuncularını mükemmel değerlendirmeyi başardı. Üstelik ilk yarının son dakikasında yediği gole rağmen duruşunu hiç bozmadı ve ekibini ikinci devre için daha da farklı programlayıp onarmayı sağladı. Evinde kaybeden, deplasmanda ilk yarıyı yenik bitiren ve avantajını tamamen zayi etmiş gibi gözüken Sağlam’ın takımı ‘sağlam’ futbol anlayışını devam ettirdi ve önce Emre’nin kendi kalesine ardından da Kamara ve Necati’nin golleriyle 3-1 öne geçmeyi temin etti.

Ertuğrul Sağlam ayarı!

44’te Antalya, Tita asisti ve Diarra vuruşuyla 1-0 öne geçti. Büyük avantaj yakalamış gibi gözüken ev sahibi, 2 gollü skora rağmen oyun üstünlüğünün Eskişehir’de olduğunu acaba göremedi mi? Sanırım göremedi ki, son 45’in faturası ev sahibine fena kesildi. Es Es, sağlam hamlelerle 3 gol kazandı ve finale doğru giderken Avrupa’yı da garantiledi.

Gözler artık dev finalde

Antalyaspor top kullanma anlayışından uzak kalmaya devam ettikçe Çapa’nın Ziraat Türkiye Kupa’sına çapa atması mümkün olamazdı ve zaten Erkan Zengin, Kamara, Tarık Çamdal, Necati gibi etkili oyuncular oyunun rengini de, sonucunu da değiştirdi. Çok keyifli ve çekişmeli bir final bekliyor şimdi Türkiye’yi...

Oğuz Dizer

Haberin Devamı
YORUM YAZ