MENÜ

Avrupalar'dan kümeye! Gençlerbirliği eriyor

Türk futbolunun en köklü takımlarından Gençlerbirliği küme düşmenin eşiğine geldi. Ümit Özat’la haftalardır maç kazanamayan Kırmızı-Siyahlılar, dün de Antalya’ya 1-0 yenildi.

Avrupalar'dan kümeye! Gençlerbirliği eriyor

İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan 30 puandaki Gençlerbirliği, kendi evinde Antalyaspor'a 1-0 mağlup olarak kümede kalma şansını mucizelere bıraktı.

Efsane başkan İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda kabus gören Kırmızı-Siyahlılar’da Pogba maç bitmeden sahayı terketti, futbolcular son düdükten sonra birbirine girdi.

Takımın bu duruma düşmesinde baş sorumlu olarak gösterilen Ümit Özat ise zehir zemberek açıklamalar yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Doukara atana kadar...

Sivas deplasmanındaki yenilgiden sonra haftaya 30 puanda giren ve işini iyice zorlaştıran Gençlerbirliği için Antalyaspor maçı sezon finaliydi. Kırmızı- Siyahlılar maça son derece baskılı başladı, fırsatlar yakaladı. Ancak pozisyonlar bir türlü beklenen golü getirmedi. Maça 35 puanda başlayan Akdeniz ekibi için de kurtuluş maçı olarak bakılan mücadelede dakikalar ilerledikçe gerginlik de arttı. 78. dakikada oyuna sonradan giren Yekta’nın golü bir anda Başkent soğuk rüzgarlar estirdi.

Birbirlerine girdiler

Son anlara girilirken ise futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. Dakikalar 88’i gösterirken Gençlerbirliği’nde savunma oyuncuları Pogba ve Ahmet Oğuz bir pozisyonun ardından tartıştı. Gerginlik sonra Pogba, sinirlenip sahayı terk etti. Son düdükten sonra ortalık karıştı. Kırmızı-Siyahlılar gözyaşlarına boğulurken bazı futbolcular sahayı terkeden Pogba’ya saldırdı. Araya giren güvenlik güçleri olayları önledi.

Ümit Özat bıraktı

Başkan Murat Cavcav’ın her fırsatta, “Düşersek de onunla düşeceğiz” dediği Ümit Özat, yine taraftarın hedef ismiydi. Sezon başında bu yana yaşanan kabusun sorumlusu olarak gösterilen Özat, 90 dakika sonunda düzenlenen basın toplantısında istifasını duyurdu.

‘Namusumla çalıştım’

Gençler’in hocası yenilgi sonrası istifa ettiğini açıklarken çok sert ifadeler kullandı: “Gençlerbirliği’nden Ankaragücü’ne Ankaragücü’nden de Gençlerbirliği’ne dost olmaz. Bizim taraftar bunu idrak edemedi. Ankaragücü’ne çeviriyorlar burayı da. Düşen takımlar geri çıkıyor önemli olan arıyla namusuyla çalışmak. Bu kulüpte bir adam var, Mustafa Kaplan. Kamera kayıtları var, Sivas maçından sonra darbuka çalıyor. Transferde yaptığı yolsuzluğa dair kayıtlar var. Namusumla çalıştım. Bugün de yoluma bakacağım, evime gideceğim.”

Avrupalar’dan kümeye!

İlhan Cavcav başkanlığında hem yerli hem de yabancı futbolcu fabrikasına dönüşen, Gençlerbirliği’nin bu duruma gelmesi camiayı kahrediyor. Geçen sezon Cavcav’ın ölümünden sonra koltuğa Murat Cavcav, babasının adının verildiği sezonda takımın dibe vurmasına engel olamadı. 2002-2003 sezonunda Süper Lig’de 3. olarak en başarılı günlerini yaşayan, 4 kez 5. olan Gençlerbirliği’nin çöküşü taraflı tarafsız herkesi hayrete düşürdü. Aralıksız olarak 34 yıldır Süper Lig’de yer alan Gençler, kalan 2 haftada bir mucize yaşanmazsa tarihinde ikinci kez düşmüş olacak.

İki taraftar gözaltında

Mücadeleyi protokol tribününden takip eden Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, tribünden ayrılırken yoğun tepkilere maruz kaldı. Maçın bitiş düdüğünün ardından protokol tribününün hemen yanında yer alan sol kapalı tribününden Murat Cavcav ve yönetime yönelik küfreden iki taraftar gözaltına alındı. Karşılıklı küfürleşmelerin ardından taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Ankaragüçlüler desteğe geldi

Şampiyon olarak Süper Lig’e yükselen Ankaragüçlü taraftarlar, Gençlerbirliği’ni zor günlerinde yalnız bırakmadı. Bu sezon ilk kez tribünlerin büyük kısmı dolarken Ankaragüçlü taraftalar maça büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ