MENÜ

Yeni nesil Fener Braga'yı yener!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final kapısına gelmiş Fenerbahçe’nin oyun rengi sezon başından beri çeşitlilik gösterse de Kasımpaşa maçından bugüne hücumdaki gelişim tatmin edici. ‘Referans oyun hangisi’ sorusunun cevabı artık çok net; Lokomotiv, Bursa (yenemese de), Beşiktaş ve Akhisar karşısındaki yüksek eforlu, bol iştahlı oyun. Sanırım bugün Braga karşısında Pereira’nın en büyük kozu bu gelişim olacak.

Daha düne kadar dönen toplara çözüm üretilemediği için Fenerbahçe’de santrfor yalnızlığı en büyük sorundu. Pereira yeni düzende Volkan, Alper kısmen de Nani’nin baskı oyunuyla 8 numaralarını kenar çizgisine değil ceza yayına yaklaştırdı. Artık bekler ortayı attığında ikinci şansı kovalayan bir oyuncu grubu var. Yeni oyun yazılımıyla hücum defoları giderilmiş başka bir Fenerbahçe’den bahsetmek mümkün. Bu durum Josue’yi aldıktan sonra 4-4-2’yi kenardan bir fazla oyun kurucuyla oynayan Braga’ya karşı merkezden gidişlerde önemli bir avantaj sağlar. Topal, Souza ve Ozan karşısında rakibin sayıca eksik kalması yoğun baskı ve bol ortalı bir oyuna davetiye çıkartır. Tabi Şener, Rafa Silva’yı kovalamak zorunda kalmazsa. O yüzden parola; kolay top kaybetme, bekleri ekstra koşturma olacak.

Mourinho taktiği

Son 4 lig maçında 8 atıp sadece 1 gol yiyen Fenerbahçe, Kadıköy’de coşkulu oynuyor. Bu yüksek iştah Kasımpaşa (37. dk), Lokomotif (18. dk), Beşiktaş (3. dk), Amed (31. dk) maçlarında tabelaya erken gol olarak yansıdı. Braga’ya karşı yüksek iştahla başlanan bir oyun ve ilk yarım saatte gelecek gol, turun müjdecisi olabilir. Pereira da bilir ki, Braga her daim Porto, Benfica ve Sporting’in gölgesinde kalmıştır. Hafta sonu Braga, Porto’yu İndi ve Casillas’ın akıl almaz hataları neticesinde 3-1 yense de hala ülkedeki algısının olduğu yerde yani dördüncü. Pereira çok zeki adam. Rehaveti önlemek adına dün basın toplantısında rakibine övgüler yağdırdı. Bu bir Mourinho taktiğidir. İçten içe Pereira’nın, Fonseca’ya bilendiğini cümle alem bilir. Zira Vitor, Porto’yu 2 yıl üst üste şampiyon yapmasına rağmen 2013 Haziran’ında koltuğunu bugünkü rakibi Fonseca’ya teslim etmek zorunda kalmıştı.

YORUM YAZ