MENÜ

Sturm Graz, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki 95. rakibi

Avrupa kupalarında 43. sezonuna başlayacak ve bugüne dek 33 ülkeden 94 farklı takımla eşleşen sarı-lacivertliler, en çok İngiltere’nin Arsenal, Macarların MTK Budapeşte ve Hollanda’nın PSV Eindhoven ekipleriyle mücadele etti.

Sturm Graz, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki 95. rakibi

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacağı Avusturya temsilcisi Sturm Graz, sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarındaki 95. rakibi olacak.

Avrupa kupalarında 43. sezonuna başlayacak sarı-lacivertli takım, bugüne dek 33 ülkeden 94 farklı ekiple mücadele etti. İlk kez Sturm Graz’la karşılaşacak Fenerbahçe, en fazla onar defayla Hollanda ve İngiliz takımlarıyla eşleşti. Sarı-lacivertliler, 9 kez Fransa, 8 kez İtalya, 7 defa da Macaristan takımlarıyla karşılaştı. Alman ve Portekiz takımlarıyla 6, Rusya, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Romanya ekipleriyle beşer, Ukrayna temsilcileriyle 4, Yunanistan, İsviçre, Avusturya ile İsveç takımlarıyla da üçer kez eşleşen sarı-lacivertliler, Belçika, Polonya, Bulgaristan, İskoçya ve Yunanistan takımlarıyla ikişer kez, Faroe Adaları, Danimarka, Moldova, Sırbistan, Belarus, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Kuzey İrlanda, Lüksemburg, Arnavutluk, İsrail, Norveç ve Azerbaycan ekipleriyle ise birer defa rakip oldu.

Fenerbahçe, 1959’da başladığı Avrupa kupaları macerasında, en fazla İngilizlerin Arsenal, Macarların MTK Budapeşte ve Hollanda’nın PSV Eindhoven takımlarıyla eşleşti. Arsenal’le UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ve ön elemesinde 3 defa eşleşen Fenerbahçe, MTK ile Kupa Galipleri Kupası, UEFA Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaştı. Sarı-lacivertliler Hollanda’nın ünlü kulübü PSV Eindhoven ile de Avrupa’nın bir numaralı kupasında 3 eşleşmede mücadele etti.

Türk ve Avusturya takımlarının maçları

Türk ve Avusturya takımları daha önce birbirleriyle 30 kez mücadele etti. Bu karşılaşmalarda Türk takımları 11 galibiyet alırken, 13 kez yenildi. İki ülke takımlarının 6 karşılaşması ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Türk takımlarının 36 golüne, Avusturya temsilcileri 49 kez fileleri havalandırarak cevap verdi. Fenerbahçe, Avusturya takımlarıyla oynadığı 4 maçta yenilgi almazken, ikişer galibiyet ve beraberlik elde etti. İlk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 1996-1997 sezonunda grup aşamasında bir Avusturya takımıyla eşleşen sarı-lacivertliler, Rapid Wien’le oynadığı maçlarda sahadan 1-1’lik beraberlik ve 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Salzburg karşısında ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalmış, rövanşı İstanbul’da 3-1 kazanmıştı.

Sturm Graz sadece Galatasaray’la eşleşti

Sturm Graz, tarihinde daha önce Türk takımlarından sadece Galatasaray’la eşleşti. Avusturya temsilcisi 2000-2001’de UEFA Şampiyonlar Ligi, 2009-2010 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray’a rakip oldu. Oynanan 4 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik alan Sturm Graz, Galatasaray’a galibiyet şansı tanımadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ