MENÜ

Atletizm şöleni başlıyor

Avrupa Atletizm şampiyonası Berlin'de başlıyor. Almanya'da düzenlenecek organizasyonda Türkiye'yi 43 sporcu temsil edecek. Erkekler 200 metre dünya şampiyonu Ramil Guliyev, ilk Avrupa şampiyonluğu, Yasemin Can, Polat Kemboi Arıkan ve Yasmani Copello ise unvanlarını korumak için yarışacak

Atletizm şöleni başlıyor

24.’sü gerçekleşecek Avrupa Atletizm şampiyonası bugün Almanya’nın Başkenti Berlin ev sahipliği yapacak. Yarışlara 49 ülkeden 542 sporcu katılacak. Ülkemizi ise toplamda 43 sporcu temsil edecek. Yasemin Can, kadınlar 5 bin ve 10 bin metre, Polat Kemboi Arıkan, erkekler 10 bin metre, Yasmani Copello da erkekler 400 metre engellide unvanını korumaya çalışacak.

Haberin Devamı

2017’de erkekler 200 metrede kariyerinin ilk dünya şampiyonluğuna ulaşan Ramil Guliyev ise bu kez Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk altın madalyasını kazanmak için piste çıkacak.

Son şampiyonada 12 madalya

Ay-Yıldızlı sporcularımız 2016’da Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya kazanmıştı. Türkiye elde ettiği 12 madalya ile şampiyonayı 4. olarak tamamlamıştı. İlk madalyasını ise 1950 yılında erkekler 3 adım atlamada Ruhi Sarıalp ile kazanan Türkiye, organizasyona 19. kez katılacak.

İsmail Bütün: Desteğimiz sürecek

Atletizm Federasyonu’nun sponsorlarından Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, “Atletizmde başlattığımız uzun süreli iş birliğinin ülkemize getirdiği başarılar bizi mutlu ediyor.” dedi. Sırada Avrupa Şampiyonası’nın olduğunu kaydeden Bütün, “Bu organizasyonda yarışacak tüm atletlerimize madalya yolunda başarılar diliyoruz. Turkcell olarak Türk atletizminin daha da gelişmesi ve ülkemize daha büyük başarılar gelmesi için desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZ