MENÜ

Aslan'ın deplasman kâbusu: 2-1

Aslan, kart yağmuruna dönen derbinin bedelini Sivasspor deplasmanında ödedi. Cezalı Melo, Sneijder ve Hakan Balta ile sakat Drogba'dan yoksun Galatasaray, baştan sona etkisiz bir futbol sergilediği maçta rakibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı ve 29. haftanın sonunda 3. sıraya geriledi.

Aslan'ın deplasman kâbusu: 2-1

Maça oldukça tutuk başlayan Galatasaray, art arda gelen Sivasspor ataklarında zor anlar yaşadı. 17'de Muslera'nın hatasını iyi değerlendiren Aatıf, fırsatçılığını konuşturdu ve Sivasspor'u 1-0 öne geçirdi. Galatasaray, 42'de Yekta'nın klas golü ile umutlansa da 60'da sahneye çıkan John Utaka'nın golüyle yıkıldı. Fenerbahçe derbisinde taraftarların tepkisinden dolayı oyundan çıkmak isteyen akabinde de hocası Mancini ile tartışan Selçuk, bu maçta da etkisizdi. Aslan'ın gol umudu olarak sahaya çıkan Umut ve Burak ikilisi ise tam anlamıyla yokları oynadı. Kendisinden çok şey beklenilen Hajrovic vasatı aşamazken defansta Semih - Koray ikilisi de pek güven vermedi. Şampiyonluğa haftalar evvel havlu atan Cimbom, bu mağlubiyet ile Devler Ligi için de taraftarını endişelendirmeye başladı. Haftanın kazananı ise dün akşam uzatmalarda yediği gol ile 1 puana razı olan Beşiktaş oldu.

Haberin Devamı

Maçtan notlar

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı yerel ve ulusal basından akreditasyon yaptıran 72 gazeteci takip etti.

Karşılaşmanın başlama saatinde hava sıcaklığı 15 derece olarak ölçüldü.

Çevre illerden toplu taşım araçları ve özel araçları ile kente gelen Galatasaray taraftarları kendileri için ayrılan 880 kişilik kale arkası tribününü doldurarak takımlarına destek verdi. Sivasspor'u ise bu maçta 12 bin dolayında taraftarı destekledi.

Galatasaray'da sakat ve cezalılar nedeni ile teknik direktör Roberto Mancini kadroda zorunlu değişikliklere gitti. Melo ve Sneijder'in yokluğunda orta alanda Hajroviç ve Veysel Sarı'ya şans veren Mancini, defansta ise Semih ile birlikte devre arası transferlerinden gurbetçi Koray Günter'i görevlendirdi. Drogba'nın yokluğunda ise Burak ve Umut forveti ileri uçta görev yaptı.

Selçuk İnan'a destek

Fenerbahçe maçında oyundan çıkarken yaşadığı krizle gündeme gelen kaptan Selçuk İnan Sivasspor karşısında sahaya onbirde çıktı. Galatasaray taraftarları Selçuk İnan'a destek veren pankartlar açtı.

Sivasspor'da ise 6-2 mağlubiyetle biten Kasımpaşa maçından sonra hakem Bülent Yıldırım'a küfrettiği gerekçesi ile 6 maç ceza alan Portekizli savunma oyuncusu Manuel Da Costa, cezasının sona ermesiyle birlikte Galatasaray karşısında yeniden formasına kavuştu.

Karşılaşma öncesinde Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini ve Sivasspor teknik direktör Roberto Carlos bir araya gelerek birbirlerine başarılar diledi. Sarı kırmızılılardan Alex Telles, Burak Yılmaz ve Ebue de Roberto Carlos'un yanına gelerek hasret giderdi.

Karşılaşmayı Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol şeref tribününde yan yana izledi.

Süleyman Gültekin'e anma

Karşılaşma öncesinde basın mensupları yıllarca Galatasaray'ı takip eden ve hafta içerisinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Süleyman Gültekin için, her zaman maçlarda görev yaptığı kale arkasında küçük çaplı bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Basın tribünü ve sahada görev yapan basın mensupları kale arkasında toplanarak, Gültekin'in maç takibi sırasında çekilmiş fotoğrafı önünde hep birlikte poz vererek saygı duruşu yaptı.

Haberin Devamı

SİVASSPOR 2-1 GALATASARAY

Haberin Devamı

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

YORUM YAZ