MENÜ

Arsenal-Milan maç sonucu: 3-1

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Arsenal, ilk maçta İtalya'da 2-0 mağlup ettiği Milan'ı rövanş maçında 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Arsenal'in golleri Welbeck (2) ve Xhaka'dan gelirken, Milan'ın tek golü Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

Arsenal-Milan maç sonucu: 3-1

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Arsenal, Milan'ı konuk etti. San Siro'da oynanan mücadeleyi 2-0 kazanan ve turun kapısını aralayan Mesut Özilli Arsenal, Emirates Stadı'nda konuk ettiği Milan'ı Welbeck (2) ve Xhaka'nın golleriyle 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Milan'ın tek golü temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

Karşılaşmada ilk değişiklik henüz 11. dakikada gerçekleşti. Oyuna devam edemeyen Koscielny, yerini Chambers'e bıraktı.

Gol perdesini açan isim ise Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi. 35. dakikada sahneye çıkan ve ceza sahası dışından Ospina'yı avlayan Hakan, muhteşem bir gole imza atarak takımını ümitlendiren golü kaydetti.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran ekip, İtalyan temsilcisi olsa da 39. dakikada Arsenal penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Welbeck, Rodriguez'in müdahelesiyle yerde kaldı. Hakem önce oyunu devam ettirse de ilave yardımcı hakemin kararıyla Jonas Eriksson beyaz noktaya gitti. Milanlı futbolcular ve Gattuso uzun itirazlarda bulunsa da karar değişmedi ve Welbeck skoru eşitleyen golü kaydetti.

İlk yarının bitmesine dakikalar kala Milan'da Romagnoli, Hakan Çalhanoğlu, Donnarumma ve Borini sarı kart gördü.

İlk yarı bu skorla sona ererken, iki takım da ikinci yarıya aynı kadrolarıyla çıktılar.

İtalyan teknik adam Gattuso, hücumdaki alternatifleri çoğaltmak amacıyla oyuna Kalinic'i alsa da, Arsenal, 71. dakikada Xhaka'nın golüyle üstünlüğü sağladı. Ceza sahasının ilerisinde topla buluşan Xhaka, Donnarumma'nın hatasında skoru 2-1'e getirdi.

Skoru belirleyen gol ise 86. dakikada Welbeck'ten geldi. İngiliz futbolcu kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti ve Milan, Arsenal'i 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşmeler belli oldu

Haberin Devamı
YORUM YAZ