MENÜ

Arda Turan: Herkesi yenebiliriz

Devler Ligi yarı final ilk maçında Chelsea'yle 0-0 berabere kalan Atletico Madrid'in 10 numarası Arda Turan, rövanş için iddialı konuştu. Milli yıldız, “Dünyadaki her takımı yenebilecek güçteyiz. Stamford Bridge'e final için çıkacağız” dedi

Arda Turan: Herkesi yenebiliriz

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ilk maçında Vicente Calderon’da Chelsea’yle 0-0 berabere kalan Atletico Madrid’de, rövanş öncesinde finale inanç tam... Maviler karşısındaki mücadeleye 60. dakikada dahil olan ve 30 dakikalık süreçte gösterdiği performansla alkış toplayan Milli yıldız Arda Turan, 30 Nisan’daki rövanş öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. Beraberliğin kötü bir sonuç olmadığını kaydeden 27 yaşındaki futbolcu, “Maçın 0-0 bitmesi ne dezavantaj, ne de avantaj ama biz deplasmanda da iyi oynayan bir takımız. Yapabiliriz. İnanıyoruz ve sonuna kadar savaşıyoruz. Bugün de daha iyi oynayan taraf bizdik. Biz dünyada her takımı yenecek güçteyiz. Stamford Bridge’e final için çıkacağız. Umudumuzu kesecek bir şey yok” ifadelerini kullandı. Oyuna sonradan dahil olmasının sakatlığının tam olarak geçmemesinden kaynaklandığını belirten Atletico’nun 10 numarası, “Hazır değildim. Yarım antrenman yaptım. Yoksa yarı finalde kimse takımını yalnız bırakmak istemez. Zaten takımım buraya kadar gelirken bende sahadaydım” diye konuştu.

Bütün deplasmanlarda golü var

Öte yandan Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 11 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Atletico Madrid, dış sahada ortaya koyduğu başarılı performansla da dikkatleri çekiyor. Devler Ligi maratonunda Zenit, Avusturya Wien, Porto, Milan ve Barcelona deplasmanlarına giden Atletico, bu maçlarda rakiplerinin tamamının filelerini sarsmayı başarmıştı.

‘Şimdi avantaj Chelsea’de


Atletico Madrid’in Arjantinli teknik adamı Diego Simeone, 0-0 sona eren maçın ardından Londra’daki rövanş öncesinde avantajın kendilerinde olmadığını söyledi. Simeone, “Gol yollarında istediklerimizi başaramadık. Bu kadar yüksek tempolu bir oyunda bu tip sıkıntılar olabiliyor. Arda Turan ve Sosa’nın oyunundan memnun kaldım. Avantaj şimdi Chelsea’de. Ancak sonraki maçı kazanan finale çıkacak” dedi.

‘5-0’ı ben de isterdim’


Atletico Madrid karşısında Chelsea’nin çok fazla defans yapması sebebiyle eleştirilen Maviler’in menaceri Jose Mourinho, konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Rakiplerini durdurmakta zorlandıklarını kaydeden Mou, “Onları durdurmak gerçekten zor. Elbette buradan 5-0 galip ayrılıp işi ilk maçtan bitirmek isterdim ama çok zor. Buradan mağlup olmadan ayrılmak kolay değil” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ