MENÜ

Apple'a yeni Siri şoku!

Siri her ne kadar Apple'a önemli paralar kazandırsa da, diğer yandan bela olmaya devam ediyor!

Apple'a yeni Siri şoku!



Teknoloji devi Apple, ilginç bir patent davası yüzünden yeni bir meblağ ödemek durumunda kaldı. Davayı açan, Dynamic Advances isimli bir şirket. Şirket, Apple'ın Siri'de kullandığı bir teknolojinin patentinin kendisinde olduğunu iddia ederek, Apple'a dava açmıştı. Söz konusu patentin lisans hakları her ne kadar Dynamic Advances'a ait olsa da, aslında Rensselaer Polytechnic Institute tarafından çok daha önce, 2007'de ayrı bir patent olarak alınmıştı. Bu yüzden de Apple, bir anda iki farklı kuruluşa ödeme yapmak zorunda kalmış oldu.
Söz konusu davanın önümüzdeki ay görüşülmesi beklense de, tarafların anlaşması ile birlikte dava düşmüş oldu. Apple, patentin sahibinin değişmesi nedeniyle 24.9 milyon dolarlık yeni bir ödemenin karşılığında Siri'de yararlandığı bu teknolojiyi kullanmaya devam edebilecek. Bu anlaşmanın neticesinde de en az üç yıllık bir süreçte konuyla ilgili ayrı bir dava açılmayacak. Dynamic Advances da, dava düşer düşmez Apple'dan 5 milyon dolar almaya hak kazandı.


Davaya konu olan patent, Siri'nin kullanıcı arayüzü ve daha spesifik olarak da kullanılan doğal dili tanıyabilen arayüzle bağlantılı bir teknolojiye ilgili.
Resimlerle: En çılgın 11 Apple patenti!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz..

Haberin Devamı
YORUM YAZ