MENÜ

Almanların EURO 2024 için garantisi yok!

2024 için yarıştığımız Almanya’nın UEFA sunumundaki bazı noktalarda yetersiz kaldığı öğrenildi. Almanların devlet garantisinde sınıfta kalması ve adaylık dosyasının sadece 231 sayfasını yayınlaması akıllarda soru işaretleri yarattı.

Almanların EURO 2024 için garantisi yok!

Tarihte daha önce 1974 ve 2006’da Dünya Kupası ve 1988’de de Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Almanya, Türkiye ile 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için yarışıyor. Ancak UEFA’nın, 27 Eylül’de aday ülkeyi açıklayacağı toplantı öncesi her iki ülkenin sunumlarını açıklamasının ardından Panzerler’in bazı noktalarda yetersiz kaldıkları öğrenildi. UEFA’nın yayınladığı raporda Almanya’nın devlet garantilerinde sınıfta kaldığı ve UEFA’yı oldukça sıkıntıya soktuğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre Almanya hükümeti, Almanya Futbol Federasyonu’nun Euro 2024 adaylığına tam olarak destek vermiyor. Bu yüzden de UEFA’nın talep ettiği devlet garantileri, Alman Futbol Federasyonu tarafından yüzde 100 sağlanamadı.

Haberin Devamı

Düşük seviyeye düşürdü

Ayrıca Panzerler’in, UEFA’ya fikri mülkiyet hakları garantisini de bazı durumlarda değiştirerek verdi. Bu durum UEFA’nın fikri mülkiyet haklarının korunmasını oldukça düşük seviyeye düşürdü. Dosyadaki üç havalimanı sözleşmesi değiştirilerek UEFA’yı sunuldu. Futbol federasyonunun internet sitesinde adaylık dosyasının sadece 231 sayfasını yayınlaması, yayınlanan bazı bölümlerin buzlanması da akıllara, “Almanya Futbol Federasyonu, Alman halkından neyi gizliyor?” sorusunu da akıllara getirdi. Bu durumun adaylığın açıklanacağı toplantıda, karar verici delegelerin düşüncelerini direkt etkilemesi bekleniyor.

Almanların EURO 2024 için garantisi yok

Mesut’a yapılan ırkçılık da unutulmuyor

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, Euro 2024’ü düzenlenecek ülkenin açıklanmasına sayılı günler kala Mesut Özil olayıyla gündeme gelmişti. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in 2018 Dünya Kupası’nın ardından ırkçı söylemlere maruz kalması sonrasında milli takımı bırakma kararı, tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı. Mesut, Grindel için özetle, “Grindel gibiler için kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim. Almanya’da vergi ödememe, okullara bağışta bulunmama, milli takımla Dünya Kupası kazanmama rağmen hala toplumca kabul edilmiyor ve farklı muamele görüyorum” demişti.

YORUM YAZ