MENÜ

Ali Koç'tan müjde: Bütçe düşmeyecek

Fenerbahçe'de Olağan Mali Genel Kurul'da başkan Ali Koç önemli konularda açıklamalarda bulundu. Mali konularda eski yönetimi suçlayan Ali Koç, erkek basketbol takımının bütçesinin düşürülmeyeceği müjdesini de verdi.

Ali Koç'tan müjde: Bütçe düşmeyecek

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

Haberin Devamı

Bizim duruşumuz önümüzdeki sezon çok daha farklı olacak. Comolli hata yapmış olabilir ama geçmişine bakarsanız futboldan anlamadığını söyleyemezsiniz.

140 milyon Euro gibi bir rakamı, sponsorlar dahil kulübe soktuk. Bunun dışında 20-25 milyon Dolar'ı da Fener Ol ile kulübe getirdik.

"Bütçe küçülmesi yok"

30 milyon dolarlık basketbol takımımızın bütçesini küçültmeyeceğiz

Haberin Devamı

"Ayağınızı denk alın"

Hep söylüyorum, içinde olduğumuz durumunda farkında değilsiniz, tahmin bile edemezsiniz. 8 aylık denetim sürecinde neler bulduğumuzu anlatırsak camiamız mahcup olur. Ayağınızı denk alın, belli kısımlara söylüyorum. Ve dua edin ki biz başarılı olalım.

"50 lira kulüp aidatı çok düşük"

Deniz bitti. Keşke seçim bu sene olsaydı. Onlar kaybederek çok kazandılar. 50 lira kulüp aidatı çok düşük. Bunu kabul edelim artık arkadaşlar. 250 TL de düşük bence. 500 mü olur artık bilemiyorum. 600'ü geçmez ama.

"FFP'nin arkasına saklanıyormuşuz..."

Kardeşim adam sattığın kadar adam alabilirsin diyorsa, sattığın kadar adam alacaksın. Sonrasında ise bonservissiz ve kiralık oyuncular olabilir. UEFA'nın kararına göre transfer politikamızı belirleyeceğiz. FFP'nin arkasına saklanıyormuşuz, böyle bir şey yok. Her şeyi en şeffaf şekilde aktarmaya çalışıyoruz.

"10 yıldır Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyoruz"

Şampiyonlar Ligi elde edilebilecek en büyük gelir kaynağı ve biz 10 yıldır Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyoruz. Bizim gitmemiz gerekiyor.

"Genç oyuncuları dönemin hocasına sordum"

Lille'in 2. keşfi Duhan Aksu haberi vardı gazetelerde. Merih de, Duhan Aksu da bizim eski U21 kadromuzdan. Başka oyuncular da var. Sordum o zamanın ilgili hocasına. 'Biz bu oyuncuları A takımı yolladık, uygun görülmediler' diyor.

Haberin Devamı

"Beğenmediğiniz Comolli o maddeyi koydu"

Ümraniye'de bize gol atan Yasir'in sözleşmesinde madde var. Belirli ücrete geri alınma maddesi. Sordum diğer oyuncularda neden bu madde yoktu diye. O oyuncular daha önceki dönemden. Yasir'in bu sözleşmesine maddeyi beğenmediğiniz Comolli koydu.

Fener Ol'da 125-130 milyon TL'ye geldik 2 ayda. Ama hedeflediğimiz 400-450 milyonun uzağındayız. Ama biz onu Nisan ayına kadar hedefledik, 2 ay için değil. Acun, Cem Yılmaz, Beyaz, bunu yapmaya ne mecburiyetleri vardı? Sanatçısı, devlet adamı, işçisi, talebesi...

"Kalleşçe bir saldırıya uğramıştık"

3 Temmuz bize büyük zarar verdi. Rakiplerimizden maddi ve sportif açıdan fersah fersah öndeydik. Belimizi büktüler. Biraz vicdanı olan, renklerden bağımsız bakanlar ne kadar kalleşçe bir saldırıya uğradığımızı görmüştür.

Bize bunu yapan kahpe insanların bir kısmı içeride, bir kısmı yurt dışına kaçtı. Gerekli cezaları aldılar. Konuyu yakınen takip ediyoruz.

Haberin Devamı

"10 milyonu hazırla!"

Yönetim kişi başı 1 milyon verecekse ben yarın hemen 10 milyon vereceğim diyen oldu. Yarın yönetim kurulu olarak 22 kişi 22 milyonu hazırlıyoruz, 10 milyonu hazırla Fenerbahçe için.

Emre Belözoğlu, Kolarov alınmasın, gençler olsun diyorsunuz ama gençlerle tecrübelileri iyi bir şekilde karıştırmak lazım. Bizim geçen sezon en büyük eksiğimiz winner, duruşu olan, lider, savaşçı oyunculardı.

YORUM YAZ