MENÜ

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: Kupayı sen kaldır!

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç ve yönetimi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda gerçekleşen törenle mazbataları aldı. Ali Koç, konuşmasının sonunda Aziz Yıldırım'a "Basketbolda şampiyon olursak kupayı sen kaldır" teklifinde bulundu.

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: Kupayı sen kaldır!



Fenerbahçe başkanı Ali Koç, mazbatasını Ülker Stadı'nda binlerce taraftarın önünde aldı. Başkan Ali Koç, Vefa Küçük'ün anonsunun ardından sahneye Fenerbahçe marşı eşliğinde geldi. Koç, kendisini Fenerbahçeli yapan Koç ailesi çalışanı Kamer Kaya'yla sahneye geldi.

Etkileyici bir konuşma yapan Koç, ezeli rakiplerden, federasyona, kendi taraftarına kadar birçok kesime olumlu mesajlar gönderirken, eski başkan Aziz Yıldırım ve yönetimini de unutmadı.

Koç, "Birazdan basketbol maçımız var. İsteğim şampiyon olursak bu kupayı Aziz Yıldırım'ın ve yönetiminin kaldırmasıdır. Hepinize teşekkürler, Yaşa Fenerbahçe!" diyerek sözlerini tamamladı.

Ali Koç'un konuşması şu şekilde:

Ne derlerse desinler, ben de size aşığım...

(Rakiplere edilen küfürlerin ardından)

Böyle yapmayın... Yeni mutluluklar yeni zaferler için buradayız. Lütfen böyle yapmayın. Ben de bu camianın bir feerdi olduğum için gurur duyuyorum ancak önemli olan icraatlar başladıktan sonra benimle gurur duymanız. Umarın o zaman sizin sevginize layık oluruz.

(Rambo ve Alex de Souza tezahüratları yapıldı)

"Türkiye'ye örnek bir seçim yaptık"

Türk spor tarihinin en önemli, en değişik seçimini gerçekleştirdik. Son 48 saatte ben ve arkadaşlarıma yaşattıklarınızın tarifi yok. Vefa Küçük'e de çok teşekkür ediyorum. Endişeler vardı ama tüm Türkiye'ye örnek bir seçim yaptık.

"Bu camiayı küçültecek bir şey yapmayın"

Fark ettiniz mi Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ayrıcalığını? Bunu bir şımarıklık olarak söylemiyorum. Belki biz bile bu iki günden önce fark edememiştik. Seçimimiz dünyada gündem oldu. Sadece Fenerbahçe Tv değil, bütün televizyonlar bu seçimi canlı verdiler. Kulübün personeline, sporcularına, yönetim kuruluna, tüm kurullara, derneklere, söylüyorum. Bu büyüklüğün bilincinde olun... Ve bu camiayı küçültecek hiçbir şey yapmayın lütfen...

"Tek korkumuz size layık olamamak"

6 ay önce yola çıktık, 47 ayrı etkinliğimiz oldu. Eski günleri, coşkulu günleri özlediğimizi fark ettik. Hep beraber, kar topu büyüyyerek, duruduralamayack bir şekilde cumartesi ve pazar gününe geldik.

Hafta sonu Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından geldiniz. Tekerlekli sandalyeyle bile geldiniz ve camiamıza sahip çıktınız. Her zaman söyledim, korktuğumuz hiçbir şey yok. Kongre üyelerinin takdiridir dedik. Korktuğumuz neydi, sizlere layık olamamak!

"Biz söylemeden inanmayın"

Hakikatler konusunda farkındalık duymanızı istiyorum. Değişim dedik, dönüşüm dedik. Bizi her türlü mücadeleye, her türlü dikenli yola göre siz hazırladınız. Evet, önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak her branşta iyi kadrolar kuracağız. Gazetelerde yazılanlara biz açıklamadığımız sürece çok da itibar etmeyin...

"En büyük transfer sizsiniz"

Bugün hisseleri bankalara rehin, taşınmazları ipotek edilmiş bir durumdayız. Bizim kuracağımız her kadro şampiyonluğa oynayacak güçtedir. En büyük transfer siz taraftarlarsınız. Yapacağımız dediğimiz, her şeyi yapmak için var gücümüzle çalışacağımızın taahhüdünü sizlere ben ve arkadaşlarım veriyoruz.

Sizden ricam var. Bir... Sımsıkı kenetlenerek buraya geldik. Her an sizleri hissettik. Esas mücadele, zorluklar şimdi başlıyor. Aramıza başkalarının girmemesi için uyanık olun. Çok şey yazılacak, çizilecek...

İkinci talebim sizden... Biz elimizi taşın altına koyacağız. Fenerbahçe için maddi manevi gece rahat uyutturacak fedaklarlıkları yapacağız. Önce biz sonra siz... Siz kim? Bu camianın her kesiminden olan insanlar... Akademisyen, iş adamı, yargı mensubu... Herkes...

"Bir tane bile kombine kalmasın"

Biz 3 sene sonra kapı kapı sponsor arayan değil, sponsorların kapısına geldiği bir kulüp olacağız. Siz taraftardan ne istiyoruz? Bir tane bile kombine kalmayacak! Şimdiden loca talepleri artmaya başladı.

"Forma rekoru kıralım"

Gelin bir sezon öncesi satılabilen en çok forma adedine ulaşalım. Hatta gelin eylül ayından önce bir sezon önce sattığımız forma sayısına ulaşalım.

Dolayısıyla imkanı olanlar, olmayanlara alsın...

"Önce biz saygı duyacağız, seveceğiz"

Fenebrahçe'nin dostu düşmanından çok bir kulüp olması lazım. Fenerbahçe şampiyon olduğu zaman, takım tutmayan insanlar da mutlu olsun. 'Bu camia hayırlıdır, onlar kazansın' demeleri lazım. Sevilmek istiyorsak, sayılmak istiyorsak önce biz saygı duyacağız.

Zaman zaman belki biz karşı akrşıya geleceğiz ama biz bunu başaracağız. Bu ülke artık kavgadan bıktı. Nefret dilini değiştireceğiz, bunu bilhassa sizlere söylüyorum. Kendnize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın... Gerisi kendiliğinden gelir.

Sponsor olmaktan korkuyor insanlar... '3 kulübe de olayım sorun yaşamayayım' diyor insanalr. Bunların değişmesi lazım. Bizim ülkemizin en yaşlı yabancıların geldiği lig olmaması için savaşacağız. Diğer kulüplerle, federasyonla, devletle omuz omuza vereceğiz.

"Bıçak kemiğe dayanırsa kavga da ederiz"

Çok güzel tesislerimiz var, bilinçli bir toplumumuz var ama sportif başarılarımız yetersiz. Bunları söylerken zannetmeyin ki, haklarımızı savunmayacağız. İlla kavga edilmesi gerekiyorsa hiç şüpheniz olmasın onu da yaparız. 'Topunuz gelin' sözünün altında yatan anlayış budur.

Onun için bıçak kemiğe dayanana kadar her şeyi doğru ve medenice yapacağız.

Fenerbahçe Kulübü personeline de sözüm var. İstemeyerek olsa da bu seçime alet edildiniz. Unutun! Artık sizden istediğim tek şey, camianıza hizmet etmek için elinizden geleni yapın. Başka hiçbir şeyle uğraşmayın.

Ben gidenin arkasından konuşanalrı sevmem. Bizlere iyi gözükmek için bir evvelki yönetimin arkasından konuşursanız bilin ki o zaman yolları ayırırız.

Bu süreçte çocuklar beni çok etkiledi. 5-6-7-8 yaşında çocuklarla çok güzel anlar yaşadık. Onların anne ve babaalrına Ali koç sevgisi aşıladıkları için teşekkür ediyorum. 3 sen sonra inşallah hayatın biraz daha farkına vardığınızda 'Ya Ali abi bizi ne güzel öpmüştü' dersiniz.

"Kupayı Aziz Yıldırım ve yönetimi kaldırsın"

Şampiyon yapmayacağım sizi, her beraber şampiyon olacağız.

Size şampiyonluk sözü veremem, ama övünçle sokakta gezeceğiniz bir Fenerbahçe sözü veriyorum. Bu kulüp her şeyin en iyisine layık.
Birazdan basketbol maçımız var. İsteğim şampiyon olursak bu kupayı Aziz Yıldırım'ın ve yönetiminin kaldırmasıdır.

Hepinize teşekkürler, Yaşa Fenerbahçe!

Haberin Devamı
YORUM YAZ