MENÜ

Ali Koç Divan Kurulu'nda eski yönetimi eleştirdi

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Temmuz ayı toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı. Tüm konuşmacıların ardından kürsüye gelen başkan Ali Koç, eski yönetime eleştiriler getirerek, "Geldiğimiz nokta Fenerbahçe'nin bir Kurtuluş Savaşı daha yapması gerektiğidir. Daha önce bazı görevler yerine getirilseydi bugün bu durumda olmazdık.Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yaptığı en büyük yatırım futbolcu yatırımıdır. Bunun karışılığı son senelerde çok kötü durumda dolduğu için borçlar bu seviyeye gelmiştir. " dedi.

Ali Koç Divan Kurulu'nda  eski yönetimi eleştirdi

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Temmuz ayıOlağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve divan kurulu üyesinin yer aldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, birlik ve dayanışma içinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ali Koç Divan Kurulunda  eski yönetimi eleştirdi

Küçük, Ali Koç'u alkışlattı

Bu arada Vefa Küçük, yönetimde yer alan kişileri tanıtmasının ardından Ali Koç'un ismini söylemeden kürsüden indi. Üyelerin uyarısı üzerine tekrar kürsüye gelen Küçük, esprili bir şekilde Ali Koç'u alkışlattı.

Forma ve kombine rekoru geldi

Toplantıda ayrıca çok önemli bir bilgi de verildi. Genel sekreter Sevil Zeynep Becan, Ali Koç'un başkan olmasının ardından 82 bin 148 forma satıldığını ayrıca kombine satış rakamının da 39 bin 226 sayısına ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

Ali Koç Divan Kurulunda  eski yönetimi eleştirdi

Ali Koç'tan 50 milyon dolar hibe!

Başkan yardımcısı Burhan Karaçam ise gelir kalemlerinden bahsettiği esnada Ali Koç'un 50 milyon dolar (bugünkü kurla 237 milyon TL) kulübe bağış yaptığını belirtti. Bu açıklamanın ardından da salonda Koç'a büyük alkış desteği vardı.

Eski yönetime eleştiri!

Burhan Karaçam ayrıca yaptığı sunumda borcun, geçtiğimiz günlerde başkan ALi Koç'un açıkladığı gibi 621 milyon euro olduğunu belirtti ve rakamın eski yönetimin söylediği gibi 400 milyon euro olmadığını söyledi.

Karaçam, kısa vadeli borçların 2.2 milyar TL, uzun vadeli borçların ise 1 milyar TL olduğunu açıkladı. Karaçam, "Kısa vadeli borçların toplam borcun 3'te 2'si olması çok yüksek bir oran. Sadece haziran ayından ödememiz gereken borç 270 milyon TL'ydi. Sporcularımıza da hiçbir borcumuz yoktur " dedi.

"Ali Koç sayesinde 200 milyon ödedik"

Burhan Karaçam: Başkanımız Ali Koç sayesinde dün itibariyle 200 küsür milyon borç ödedik. Tribün gelirleri 2021 yılına kadar; loca, TFF, Spor Toto, Fenerium alacakları 2023'e kadar temlik edilmiş.

Ali Koç Divan Kurulunda  eski yönetimi eleştirdi

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

Konuşmak ihanet değildir. Konuşmamız lazım. Eleştirmemiz lazım.

Biz Fenerbahçe'ye hizmet etmek için elimizi taşın altına soktuk. Aramıza nifak sokmamak lazım. Tecrübe önemlidir ama spor yöneticiliğinin de okulu yoktur. Tecrübe burada kazanılır.

Haberin Devamı

Açıkçası ben seçimin de bu kadar demokratik geçeceğini bilmiyorduk. Daha önce yaşadıklarımız da ortadaydı ama Vefa beyin sayesinde bunu başardık. Dünyanın dört bir yanından insanlar geldi, oy kullandı. Tüm Türkiye iki gündlüğüne FB TV'ye kilitlendi.

Bize yol gösteren çok fazla insan var. Vefa bey de bu insanların başında geliyor.

Her türlü samimi eleştiri bizim için iyiliktir. Kulüpte, SMS'le, e-mail ile bize ulaşabilirsiniz. Her şeyi dinlemeye hazırız

"Daha önce görevler yapılsaydı, bugün burada olmazdık"

Görevini en iyi yapan en iyi hizmet edendir. Daha önce bazı görevler yerine getirilseydi bugün bu durumda olmazdık. Ben çok pesimist değilim ama optimist olmadan da bu durumdan nasıl çıkacağız?

Ali Koç Divan Kurulunda  eski yönetimi eleştirdi

"Hayretlere düşersiniz!"

Bir üniversite yapmak kolay değil. Rakamları çıkarsak hayret edersiniz. Velilerin bize çocuklarını teslim edeceği bir ortam oluşturmak kolay değil. Üniversite biraz daha sağlam temellere oturtulmalıydı. Kim istemez Fenerbahçe Üniversitesi olsun. Ama bu iş ciddi ekonomik şartlara dayanıyor.

Haberin Devamı

"Yeni bir Kurtuluş Savaşı zamanındayız"

Geldiğimiz nokta Fenerbahçe'nin bir Kurtuluş Savaşı daha yapması gerektiğidir. Ben buraya Fenerbahçeli Ali Koç olarak seçildim. Koç Holding yönetim kurulu üyesi olarak değil. Biz buradan Koç Holding'in değil, Fenerbahçe'nin gücüyle çıkacağız.

"Şampiyon tezahüratı..."

'Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon' tezahüratı bizim yaptırdığımız bir tezahürat değil. Bunu seçim öncesinde de hep söyledim. 'Önce seçilelim. Sonra şampiyon olalım, sonra bakarız' dedim. Biz insanlara ne söyleyeceğini dikte ettiren inanlar değiliz.

"Yeni tesis olmayacak"

Tesis isimlerine gelince şunu söyleyebilirim ki yeni tesis olmayacak. Belki futbol takımlarımızın toplanabileceği Gebze'deki arazimiz olabilir ancak orasını da şu anda hukuki nedenlerden dolayı kullanamıyoruz.

Öyle bir Fenerbahçe ki, satacak bir tane koltuğu kalmamış Fenerbahçe hayal ediyoruz ama doğru yoldayız.

"Futbolcu yatırımları kötü olduğu için borçlar bu halde!"

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yaptığı en büyük yatırım futbolcu yatırımıdır. Bunun karışılığı son senelerde çok kötü durumda dolduğu için borçlar bu seviyeye gelmiştir. Doğru planlamayla doğru ve genç oyuncular alınmalıdır ki giderken kulübe de para kazandırsınlar. Bu bizim temel felsefemiz, ilkemiz olacaktır.

Haberin Devamı

"Sosyal medya çok önemli"

Kulüplerin değerleri ölçülürken bakılan en önemli güçlerden biri de sosyal medya gücü... İletişim çok önemli. Markanızı yönetebilecek şekilde sosyal medyada olmanız gerekiyor. Çalışmalarımızın sonuçlarını şimdiden almaya başladık.

Fenerbahçe Tv bugün bütün toplantımızı yayınladı. Şeffaflık ilkesi için de bu şekilde devam etmeyi ümit ediyoruz. Bunun doğru olduğunu düşünüyoruz.

"3 gencimizi Cocu'nun yardımcısı keşfetti."

Biz bir sporcu fabrikası olmak durumundayız ama her şeyi aynı anda yapamıyoruz. Phillip Cocu'nun yardımcısı Chris'in çok kısa sürede keşfettiği 3 oyuncumuzla hemen sözleşme imzaladık. Gençliğe güvenen bir hocamız var. Türk hocalara bu ülkede çok ciddi bir baskı var. Cocu'yu seçmemizin sebebi de gençliğe verdiği önemdir.

Ali Koç Divan Kurulunda  eski yönetimi eleştirdi

"Hayal satmadık"

'Transfer beklemeyin, forma alın, kombine alın, üye olun' dedik ve taraftarlarımız bunların hepsini gerçekleştirdiler. Gerçekleştirmeye de devam ediyorlar. Göreve gelirken 'en büyük vefa Fenerbahçe' dedik. Vefa olacaksa en büyüğü Fenerbahçe'de olacaktı. Güven çok zor kazanılır ama çok çabuk kaybedilir. Tek tek taşları üstüste koyarak yeniden inşaa edeceğiz dedik ve buna başladık. 6 yılda borçlar ödenir sözünü duydum, ödenmez ama çok daha iyi duruma gelebilirdik.

"Yarın çok geç olabilirdi"

Seçim kampanyamzıda 'Tam zamanı şimdi' dedik neden yarın çok geç olabilir diye. Bizim sorumluluğumuz sizlere karşı şeffaf olmak. Yeniden Türkiye'ye sevgi vermenin zamanıdır şimdi. Yeniden Türkiye'den rakiplerimizden saygı ve sevgi görmenin zamanıdır. Siz sevmeden ve saygı göstermenden kimse de sizi sevmez ve size saygı göstermez.

Yeniden çalışanıyla, sporcusuyla, yönetimiyle örnek bir kulüp olmanın yam zamanı bizim için.

Fenerbahçe Spor Kulübü sadece bir spor kulübü değildir. Bu ülkeye sorumlulukları vardır. Biz sosyal sorumlulukta da şampiyon olmak istiyoruz.

"Kötü kura çektik ama bu şans dönecek"

Bana göre talihsiz bir kura çektik ama yeni bir Fenerbahçe var. Yeni hoca yeni oyuncularla bu şanssızlık bir yerde dönecek. Belki de bu oyuncularla, bu takımla dönecek

Ali Koç Divan Kurulunda  eski yönetimi eleştirdi

Ali Koç Divan Kurulunda  eski yönetimi eleştirdi

YORUM YAZ