MENÜ

Ahmet Nur Çebi'den flaş transfer açıklaması

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarılı performansı, ligdeki hedefleri ve planlamaları hakkında açıklamalar yaptı.

Ahmet Nur Çebi'den flaş transfer açıklaması

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Çebi’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

5 yıl önce geldiğimde çeyrek final hedefliyoruz demiştim

Ben 5 yıl önce geldiğimde söylemiştim. En azından çeyrek final oynamayı hayal ediyorum demiştim. İnşallah Allah bozmaz. Son 16’ya kaldık. Umarım çeyrek final oynarız. Tabii ki adım adım gideceğiz. Daha da ilerileri elbette hedefliyoruz.

Tolga Zengin'in başarısı bizi mutlu etti

Tolga Zengin, en çok keyif veren taraftarlardan biriydi. Rekorlar kırarak gruptan çıktık. Tolga’nın başarısı da beni mutlu etti. Fabri onunla yarışıyor, o Fabri ile… Formayı kapma rekabeti olması gerekiyordu. Bu rekabet devam edecek. Hangisi iyiyse hoca ona forma verecek. Bu rekabetin katkısını da dün akşam gördük. Sözleşmesini uzattığımız zaman başarısız bir dönemi oldu ve tepki aldık. Ama bizim iyi ve karakterli sporculara ihtiyacımız var. Türkiye’nin en önemli yerli kalecilerinden biri. Kendisini tebrik ediyorum.

Oyuncularımızın hepsi birbiriyle yarışıyor

Bizim kadromuzda olan futbolcuların hepsi birbiriyle yarışıyor. O gün en iyi olan görevi alıyor. Rahatsızlık, sakatlıklar olabiliyor. Onun yerine geçecek kişinin de bir diğeriyle aynı değerde ve kalitede olduğunu görüyoruz. Bizim kadromuz iyi. Memnunuz. Allah bozmasın.

Derbide ilk 10 dakikayı izlediğimde farklı kazanırız dedim

Futbolda her şey olabilir. Mağlup de olabiliyoruz. Beklemediğimiz yerlerde berabere de kalabiliyoruz. Derbide takımımız sahaya ilk çıktığında ilk 10 dakikada bu maçı farklı kazanırız dedim. Benim yorumum bu dedim. Dediğim çıktı kazandık, mutluyuz.


Şampiyonlar Ligi kurası hakkında...

Kura için benim gönlümden geçen bir takım yok. Diğer rakiplerin gönlünden geçen Beşiktaş çıkmasa iyi olur diyor. Rakiplerimiz düşünsün. Bunu öyle yorumlayabilirim. Mühim olan çeyrek final, yarı ve final oynamaktır. Rakip kim olursa olsun.


Kayserispor maçı için ne düşünüyor?

17 tane takımın hepsi de çok kaliteli ve değerli. Çok farklı bir lig ve kadrolar oluştu dedim ve dediğim de doğru çıktı. Süper Lig’de takımlar çok kaliteli. Kayserispor da iyi bir takım. Rakibimizi tebrik ediyorum. Başkanları Erol Bedir de Beşiktaş Genel Kurul üyesidir. Ben o konuda gururlanıyorum.


Hiçbir zaman nezaketsizlik ve saygısızlık yapmadık

Tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştim. Duruma göre bakacağız. Abuk subuk konularla TFF uğraşacaksa çalışan insanlara da yazık. Ne bir nezaketsizliğimiz, terbiyesizliğimiz olmadı. Herhalde sevkleri gelişi güzel bir şekilde yazdılar. Biz hiçbir zaman nezaketsizlik yapmadık. Tabii ki takdir Disiplin Kurulu’nundur. Verecekleri karara da saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok.

Amacımız şampiyon olmak

20 tane maç var. Biz ligi birinci bitirmeyi planlıyoruz. Amacımız gayemiz bu. Kafamızda başka da bir şey yok. Amacımız şampiyon olmak. Ben nasıl hedef koyup planlama ve istekle hareket ediyorsam başkaları da farklı düşünebilir.


Beşiktaş transfer yapacak mı?

Transferle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Kontratlar imzalama aşamasına geldiğinde gereğini söylüyoruz. Arkadaşlarımızın çalışmaları vardır. Hangisi gerçekleşir, gerek var mı, yok mu masaya yatırılıp karar verilecek konular. Arkadaşlarımızın takipçisi olduğunu biliyoruz.

Cenk Tosun'u şu an satma düşüncemiz yok

Cenk Tosun’u satma planımız yok. Ama ileride ne olur bilemeyiz. Bugünkü görüşümüz Cenk Tosun ile yola devam etmek. Şu an için başka bir planımız yok. Bütün taraftarlarımızı, camiamızı tebrik ediyorum. Beşiktaş’ın başarılarından keyif alan herkesi de kutlamak istiyorum.

Kıskanmak bu işin bir parçasıdır

Gölgede bırakma tavrı hoş bir şey değil. Kıskanmak çok güzel bir şeydir. Kıskanacaksınız. Kıskanmak arzu etmekten gelir. Kıskanmak da bunun bir parçasıdır. Başarılı olanları biz de kıskanacağız ki rekabet artsın. Beşiktaş’ın başarılı olmasına dudak büken var mı? Yüz yüze geldiğimizde karşılaşmadım. Tebrik edenler, teşekkür edenler var. Spor konusunda birleştirici olacağız. Sadece 90 dakika maç bitene kadar rekabet olacak. Onun dışında saygı ve sevgiyle birliktelik gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ