MENÜ

Antalyaspor - Beşiktaş

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde Antalyaspor, Beşiktaş'ı 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi. Antalyaspor'un golleri Murat Duruer (20) ve Ömer Şişmanoğlu'ndan (22) gelirken, Beşiktaş'ın tek golünü Holosko (29) kaydetti. Antalyaspor ligde 5-3 kaybettiği karşılaşmanın da rövanşını almış oldu.

Antalyaspor - Beşiktaş

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde Beşiktaş, ligin flaş takımlarından Antalyaspor'a konuk oldu. Sezona büyük sıkıntılar ile başlayıp, fırtınalar estiren Siyah-Beyazlılar'da hedef mutlak galibiyetti. Müthiş bir tempoda oynanan karşılaşmayı Antalyaspor 2-1 kazanmayı başardı ve bir üst tura yükseldi. Geçtiğimiz haftalarda iki takım, Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya gelmiş ve bu mücadeleyi Beşiktaş 5-3 kazanmayı başarmıştı.

Beşiktaş tam kadro

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Galatasaray'ın 1461 Trabzon karşısında düştüğü duruma düşmemek adına as futbolcularını sahaya sürdü. Oğuzhan Özyakup, Almeida ve Holosko gibi etkili silahları ile gol arayan Siyah-Beyazlılar, ilk yarıda istedikleri oyunu sergileyemeseler de gol bulmayı başardılar.

Mücadelenin başında tam anlamı ile Antalyaspor fırtınası vardı. 20. dakikada Murat Duruer ve 22. dakikada Ömer Şişmanoğlu'ndan gelen goller, Beşiktaş'ı adeta şoka soktu. Yediği gollerden sonra toparlanan Siyah Beyazlılar, 29. dakikada son haftaların formda ismi Holosko ile farkı 1'e indirdi. Kalan dakikalarda rakip kalede gol bulamayan Siyah-Beyazlılar, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 mağlup kapattı.

Holosko'nun boşu yok

Sezon başında gönderilecek futbolcular listesinin en başında bulunan isimdi Slovak futbolcu. Ya 'Feda' diyecekti ya da veda. O feda etmeyi seçti ve sözleşmesinde indirime gitti. Samet Aybaba tarafından verilen forma şansını çok iyi değerlendiren Holosko, bu maça çıkmadan önce 15 maçta tam 8 gol atma başarısını göstermişti. Rakiplerin korkulu rüyası haline gelen Slovak futbolcu, Antalyaspor maçını da boş geçmedi ve 29. dakikada kaleci Sammy Ndjock'u avlamayı başararak gol sayısını 9'a yükseltti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf ev sahibiydi. Karşılaşmanın 50. dakikasında Aissati kaleci ile karşı karşıya kaldı. Genç futbolcunun vuruşunu Cenk Gönen müthiş çıkararak belki de farkı önleyen isim oldu. Bu dakikadan sonra Beşiktaş, çok adamla hücum etmeye başladı. Sivok'un yerine Batuhan Karadeniz'i oyuna alan Samet Aybaba, galibiyet adına bütün riskleri göze aldı. Aradığı golü bir türlü bulamayan Siyah-Beyazlılar karşılaşmayı 2-1 kaybederek kupadan elenen ekip oldu. Antalyaspor ise grup aşamasına katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ