MENÜ

Arena'da gala gecesi

Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finaline sayılı günler kala taraftarının önüne çıkan Aslan, Lazio'dan sonra bir başka İtalyan devi Fiorentina'yı da tek golle uğurladı. Baştan sona üstün oynayan Cim Bom'un golü yeni transfer Umut'tan geldi.

Arena'da gala gecesi

GALATASARAY: 1 FIORENTINA: 0

Haberin Devamı


12 Ağustos’taki Süper Kupa finali öncesi son hazırlık maçına çıkan Galatasaray, bir dönem Fatih Terim’in çalıştırdığı Fiorentina’yı konuk etti. Gerek Terim gerekse uzun yıllar İtalyan takımının formasını giyen Ujfalusi için ayrı bir önem taşıyordu bu karşılaşma. Terim, Lazio maçındaki 11’de 2 değişiklik yaptı. Ujfalusi yerine Dany, Burak’ın yerine de Necati’yi sahaya sürdü. Ujfalusi ve Burak’ın cezaları nedeniyle Fenerbahçe’ye karşı oynayamayacak olmaları Fatih hocanın bu değişikliği yapmasına neden oldu. Erzurum’da göreceğimiz 11 de bu olacak gibi... 35 bini aşkın taraftarının desteğiyle karşılaşmaya başlayan Sarı-Kırmızılılar kısa sürede oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Lazio maçında olduğu gibi savunmayı önde kuran Cim Bom orta sahadaki yüksek pas yüzdesiyle rakip yarı alana yerleşti. 9. dakikada Necati’nin ortasına Elmander kafayı vurdu top az farkla auta gitti. Bu dakikadan sonra da etkili olan Aslan’da 20. dakikada Hamit ortaladı, yine Elmander vurdu, kaleci son anda kornere tokatladı. Orta sahada Selçuk, Emre ve Engin’in etkikli oyunuyla ataklarını sıklaştıran Galatasaray’da 35. dakikada Necati’nin indirdiği topla buluşan Elmander’in vuruşu az farkla dışarı gitti.

Haberin Devamı



Hamleler karşılığını verdi

Bu atak sonrası ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya Necati-Umut değişikliğiyle başlayan Cim Bom bu hamlenin karşılığını 48. dakikada Umut’un uzaktan şutunun kalecinin de hatasıyla filelerle buluşmasıyla aldı: 1-0. Maçtaki ilk tehlikeli atağını 54’te yakalayan Fiorentina’da Jovetic’in pasıyla buluşan El Hamdaoui, Muslera’yı geçemedi. Umut’un oyuna girmesiyle daha fazla kaleye giden Galatasaray gol girişimlerini çoğalttı. Topu ilk yarıdan daha fazla ileri uç hattıyla buluşturan orta saha oyuncuları kontrolün Galatasaray’da kalmasını sağladı. Özellikle 75 dakika iyi bir tempo yakalayan Terim’in öğrencileri rakibini 1-0 yenerek Süper Kupa finali öncesi hazır olduğunun sinyallerini verdi.

Galatasaray: Muslera (8), Eboue (6), Ujfalusi (Dk.83) ?, Dany (6), Semih (8), Hakan (6), Riera (Dk.74) (6), Hamit (6), Aydın (Dk.74) (5), Selçuk (8), Yekta (Dk.50) (6), Engin (6), Amrabat (Dk.38) (6), Emre (6), Culio (Dk.68) (5), Necati (6), Umut (Dk.46) (8), Elmander (8), Burak (Dk.65) (6)

Fiorentina: Viviano (5), Lupatelli (Dk.49) (6), Roncaglia (6), Nastasic (5), Rodriguez (5), Olivera (5), Vargas (5), Pasqual (Dk.46) (5), Cassani (5), Jovetic (6), Cerci (Dk.84) (5), El Hamdaoui (5), Ljajic (Dk.66) (6), Aquilani (5), Rocca (Dk.78) (5), Valero (5)

Maçtan notlar


Ujfalusi ile Burak Yılmaz, geçen sezondan kalan kırmızı kart cezaları nedeniyle 12 Ağustos’taki Süper Kupa finalinde Fenerbahçe’ye karşı görev yapamayacak. Aslan’ın hocası Fatih Terim bu nedenle Fiorentina karşısında bu iki oyuncunun yerine Dany ile Necati Ateş’i ilk 11’de görevlendirdi.

Karşılaşma boyunca müthiş bir hücum pres yapan Galatasaray, ilk 45 dakikada Fiorentina’ya pozisyon vermek bir yana, İtalyan ekibine kaleye şut çekmesi için bile şans tanımadı. Çizme temsilcisi ikinci yarıdaki oyuncu değişikliklerinden sonra pozisyon bulabildi.

Fiorentina’nın maç içinde yakaladığı en net pozisyonlardan biri Galatasaray’ın golünden sonra geldi. Ancak ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan El Hamdaoui’nin vuruşunda topa sahip olan Muslera, yine güven verdi.

Galatasaray’da hazırlık sürecinin açık ara yıldızı Emre Çolak, dün de özgüveni ve tekniğiyle fark yarattı. Zaman zaman saha içinde şova yönelik hareketler yapan genç yetenek, işi abarttığı anlarda hocası Fatih Terim’den uyarı aldı. Emre ikinci yarının ortalarında yerini Culio’ya bıraktı.

Metin Karabaş

YORUM YAZ