MENÜ

Yeni spor bakanı Kılıç oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Suat Kılıç'ın getirildiğini açıkladı.

Yeni spor bakanı Kılıç oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Suat Kılıç'ın getirildiğini açıkladı.

2011 genel seçimlerinin ardından merakla beklenen kabine açıklandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinede Gençlik ve Spor Bakanlığı'na AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç getirildi.

30. BAKAN SUAT KILIÇ

Suat Kılıç, spordan sorumlu 30. bakan oldu. Suat Kılıç'dan önce bu görevi, Gençlik ve Spor Bakanı olarak, İsmet Sezgin, Sezai Ergun, Ali Adnan Karaküçük, Ali Celalettin Coşkun, Muslihittin Yılmaz Mete, Zekai Baloğlu, Ali Şevki Erek, Yüksel Çakmur, Talat Asal, Vecdi Özgül, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olarak, Mehmet Vehbi Dinçerler, Metin Emiroğlu, Hasan Celal Güzel, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak, İsmet Özarslan, İlhan Aküzüm, Mehmet Ali Yılmaz, Şükrü Erdem, Ömer Barutçu, Ersin Taranoğlu, Bahattin Şeker, Yücel Seçkiner, Fikret Ünlü, Erdoğan Toprak, Mehmet Ali Şahin, Murat Başesgioğlu ve Faruk Nafiz Özak yürütmüştü. Suat Kılıç ise Gençlik ve Spor Bakanı ünvanıyla bu görevi yapacak.

Suat Kılıç'dan önce bu görevi, Faruk Nafiz Özak, Murat Başesgioğlu, Mehmet Ali Şahin, Erdoğan Toprak, Fikret Ünlü, Yücel Seçkiner, Bahattin Şeker, Ersin Taranoğlu, Ömer Barutçu, Şükrü Erdem, Mehmet Ali Yılmaz, İlhan Aküzüm, İsmet Özarslan, Hasan Celal Güzel, Metin Emiroğlu, M. Vehbi Dinçerler, Vecdi Özgül, Talat Asal, Yüksel Çakmur, Ali Şevki Erek, Önal Şakar, Zekayi Baloğlu, Muslihittin Yılmaz Mete, Ali Celalettin Coşkun, Ali Adnan Karaküçük, Sezai Ergün ve İsmet Sezgin yürütmüştü.

SUAT KILIÇ KİMDİR ?

23 Temmuz 1972 tarihinde Samsun'da doğan Suat Kılıç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Hukukçu olan Kılıç gazeteci kimliğiyle de dikkat çekiyor. Sarı basın kartı sahibi olan Suat Kılıç, Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D'de program yapımcısı, sunucusu, haber müdürü ve haber editörü olarak görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Kılıç, 3 Kasım 2002 tarihinde girdiği meclisin en faal milletvekillerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Spordan gelmemesi avantajdır!

Suat Kılıç, yaşı, dinamizmi, vizyonu ve dürüstlüğüyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın umut bağladığı isimlerden biridir. Politika merdivenlerini üçer beşer çıkması da bu özelliklerinin ve Sayın Erdoğan’ın ona olan güveninin sonucudur. Hukukçu olması, yeni çıkan yasanın özümsenmesi ve genel çerçevesinin daha iyi çizilerek pratiğe geçirilmesi ile teşkilatın yeniden yapılandırılması bakımından avantaj olabilir. Ancak bana kalırsa asıl avantajı spordan gelmemesi, spor dünyasına uzak olmasıdır! Bu nedenle sporda yaşanan kirlenmeden nasibini almamıştır. Ayrıca hiç bir kulübe veya sportif camiaya da angaje değildir. Herkese, her camiaya eşit mesafede olması, alacağı radikal kararlarda elini güçlendiren en önemli faktör olacaktır. Kendisi hakkında edindiğim bilgiler; sporun her alanında yaşanan yozlaşmaya son verebilecek dirayete sahip, disiplinli, ilkeli, çalışkan, ancak bir o kadar da zor bir insan olduğu yönündedir. Kendisiyle çalışacak olanları sıkıntılı, Türk sporunu ise umut dolu günler bekliyor!

Hamit Turhan

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ