MENÜ

"Kimsenin beni savunmasına ihtiyacım yok"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, haksız saldırılara Trabzonspor gömleği giyerken cevap vermek istemediğini, kimsenin de kendisini savunmasına ihtiyacı olmadığını belirtti.

"Kimsenin  beni savunmasına ihtiyacım yok"

Güneş, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun için ailesine ve Türkiye’ye baş sağlığı dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Son günlerde gelişen olayların Trabzonsporluları olduğu kadar kendisini de üzdüğünü belirten Güneş, "Saha sonuçlarının olumsuzluğunu fırsat bilerek kavga ortamı yaratmak ve bunlardan suni gündem oluşturmak kimseye fayda getirmez. Eleştiriler elbette olacaktır ama haksızlıkların ve yapılan saldırıların kimseye yararı yoktur. Biz ilkelerimizle prensiplerimizden, sevgi ve saygımızdan vazgeçmeden bütünlüğümüzü bozmamalıyız. Şartlar ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizi korumalıyız" ifadelerini kullandı.

Taraftarların takımın sembolü, gururu ve geleceği olduğunu vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Onlar bölünmemeli ve takıma destek vermelidirler. Hiçbir Trabzonspor taraftarını kaybetmemeli, aksine kulübümüze yeni taraftarlar kazandırmanın yollarını bulmalıyız.

Haberin Devamı

Trabzonspor büyük bir kulüp, büyük bir camiadır. Her bireyiyle önemli ve değerlidir. Bu yüzden saygı görmelidir. Haksız saldırılara Trabzonspor gömleği giyerken cevap vermek istemiyorum. Kimsenin de beni savunmasına ihtiyacım yok. Geçici başarısız sonuçları fırsat bilenlerin söylemlerini izliyoruz. Sonuçlarımızın olumsuzluğunu maçları kazanarak gidereceğiz. Zor günleri birlikte aşacağız. Bu yüzden hiç kimse ortama kin ve nefret tohumları atmasın. Ben bütün Trabzonsporluları seviyorum."

"Transferde bazı şeyler düşündüğümüz gibi gitmedi"

Taraftarların gurur duyacağı ve keyif alacağı bir takım izlettirmenin borçları olduğuna işaret eden Güneş, şöyle devam etti:
"Transferde bazı şeyler düşündüğümüz gibi gitmedi. Yabancı oyuncu sayısında bir fazlalık oluştu. Şimdi yepyeni bir kadromuz var. Bu kadronun yeniden uyum içerisinde takım haline gelmesini sağlamalıyız. Bu da zaman, sabır, emek ve destek ister. Eğer planlarımızı lige yansıtıp başarı sağlayabilirsek elimizde yeni bir kadromuz olacak. Tüm Trabzonspor’un gurur duyacağı ve keyif alacağı bir takım izlettirmek bizim borcumuz."

Giray Bulak’ın Trabzonspor’da yeni oluşan bir birimin başına geldiğine dikkati çeken Güneş, "Oyuncu izlemek ve transfer yapmak Trabzonspor’un olmazsa olmazıdır. Giray Bulak’ın kurumsal anlamda bilgisini bu konuya yansıtmasını bekliyorum. Onun başarılı olması Trabzonspor’u başarılı kılacaktır. Bunun dışında yalan yanlış haberlerle kamuoyunun yanıltılmasını doğru bulmuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçı kadrosu

Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Fenerbahçe ile yapacakları maç öncesinde kadro durumuna da değinen Güneş, "Tolga, Giray, Colman ve Soner kadroda olmayacak. Janko’nun hafif sakatlığı, Bamba’nın da hastalığı var. Fenerbahçe maçını kazanmak istiyoruz. Bunu başarmak için de elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Kendisinin takımla ilgili toplumu bilgilendirme konusunda yöntemlerinin belli olduğunu kaydeden Güneş, "Bunlar maç öncesinde veya maç sonrasında yaptığım değerlendirmeler, düzenlediğim basın toplantıları ve internet sitemiz aracılığıyla kamuoyuna yönelik açıklamalarımdır. Bunların haricinde hiçbir medya mensubuna yazılması veya söylenmesi için özel bir demecim olmamıştır" ifadelerini kullandı.

AA

YORUM YAZ